Onrijpe tarwe in het veld

Kennis overdragen

Kennis delen met land- en tuinbouwers en stakeholders blijft een speerpunt van onze werking. Daar zetten we ook verder op in in 2021. We hielden vast aan gevestigde waarden. Tegelijk won digitale kennisdeling verder aan belang onder impuls van de coronacrisis.

Gevestigde waarden vieren: 300e champignonbericht

In 1969 lanceerde Inagro – toen nog POVLT - de eerste editie van de champignonberichten. In maart 2021 was de nieuwsbrief aan zijn driehonderdste nummer toe. Digitale communicatie onder meer via onze wekelijkse nieuwsbrief mag dan wel aan belang winnen, de champignonberichten zijn een gevestigde waarde in de sector. De actualiteiten uit het onderzoek biedt teeltondersteuning aan de champignontelers. “Dankzij onze moderne infrastructuur blijven we relevant en performant onderzoek doen voor de sector”, vertelde Nancy Pyck, onderzoeker eetbare paddenstoelen, in een persbericht.

teeltbed Parijse champignon - beeld uit onderzoekscel

Toegankelijke kennis voorop in nieuwe website

In oktober nam Inagro een nieuwe website in gebruik. Naast een fris jasje kreeg de website ook wat extra handige tools. Die wijzen gebruikers nog sneller en gemakkelijker de weg naar kennis op maat van hun bedrijf. Gebruiksgemak en toegankelijkheid staan voorop! Zo zijn de kennis en het advies nog altijd gratis. Bovendien is het kleurgebruik beperkt en is er extra aandacht besteed aan bereikbaarheid op desktop, tablet én smartphone. De homepage blijft het kloppende hart van de website, de ideale toegangspoort, net als de vertrouwde wekelijkse nieuwsbrief. Die brengt hapklare info nog steeds rechtstreeks in de mailbox van abonnees.

Nieuwe website van Inagro op desktop, tablet en smartphone

Beginnen bij de basis

De leerlingen van vandaag zijn de landbouwers, adviseurs en onderzoekers van morgen. Vanuit de ambitie om praktijkgerichte kennis te delen met de brede land- en tuinbouwsector ging Inagro in 2021 in op de vraag naar de pedagogische begeleiding van het studiedomein land- en tuinbouw van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen. Voortaan hebben opleidingen voor leerkrachten een vaste plaats in onze agenda. “Met beide voeten in het veld zijn we ons sterk bewust van de snelheid waarmee kennis, technologie en techniek in de land- en tuinbouw evolueren. We begrijpen de nood aan actuele kennis in het onderwijs”, vertelde Nancy Vantomme, manager Klantenservice, in een persbericht. “Minimum twee keer per jaar zullen we een webinar organiseren over een bepaald onderwerp en de bijhorende nieuwigheden.”

Landbouwers bekijken webinar
  • Vorige pagina

    << Inagro in cijfers

  • Volgende pagina

    Inagro in het journaal >>

  • Terug naar overzicht

    Hoofdstuk Welkom