Hoevewinkel

Korteketentoolbox

Bouwde jij je korteketenverkoop stap per stap uit in functie van de vraag, beschikbare ruimte, tijd en financiële mogelijkheden? Dan stond je wellicht nog niet stil bij efficiënte processen achter de schermen en een unieke klantenbeleving voor de schermen. Onze korteketentoolbox zit boordevol handige, meteen inzetbare tips die je korte keten naar een hoger niveau tillen.

Bouw aan een unieke klantenbeleving

Korte keten zit in de lift. De consument hecht steeds meer belang aan beleving en authenticiteit, zeker bij de keuze en de aankoop van voeding. Naast lekker en betaalbaar moet voeding ook een waarde hebben. Jij speelt daar al op in door jouw producten aan te bieden via de korte keten. Maar er is nog ruimte om nog meer in te spelen op de behoeftes van de consument. Klaar om jouw klantenbeleving te verbeteren? Vives en Inagro brachten kant-en-klare tips voor jou samen in een inspiratiegids, beknopte fiches, inspirerende filmpjes van collega-producenten en doelgerichte webinars van praktijkexperts.

Boek winst met een betere workflow

"Volle gas vooruit" is het motto van heel wat korteketenproducenten. Stilstaan en uitzoomen, het ligt wellicht niet in je aard. Toch kan het interessant zijn om je structurele kosten en workflow eens in kaart te brengen. Met kleine aanpassingen in je processen boek je misschien wel grote winsten. Je arbeid innovatief organiseren, je interne werkprocedures aanpassen en verspilling elimineren zorgen voor een efficiëntere organisatie van je productie. En dat verstevigt je marktpositie in het korteketennetwerk! POM West-Vlaanderen en Inagro begeleidden 45 kleinschalige voedingsproducenten. Wat we daaruit leerden, verzamelden we in beknopte fiches, handige rekenbladen en inspirerende filmpjes van collega-producenten.

Logobanner Farmer Business Sprong

Deze kennis werd samengebracht in het PDPO-project Farmer Business+ en het plattelandsontwikkelingsproject SPRONG (Stroomlijnen Processen & Rendement Optimalisatie leidt tot beter Netwerk & Groei), met VIVES, POM West-Vlaanderen en Inagro als partners. De projecten kwamen tot stand met steun van het ELFPO, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.