beeldmerk Radio Inagro

Radio Inagro

Een nieuwe podcast van en voor landbouwers

Radio Inagro inspireert en informeert vanop het land- en tuinbouwbedrijf
met verhalen over innovaties, uitdagingen, goede praktijken en haalbare oplossingen.

Water als eerste thema in de podcastreeks

Zes landbouwers vertellen hoe ze omgaan met water, een onmisbare grondstof op hun bedrijf.
De driedelige reeks neemt je mee mee doorheen het uitdagende waterparcours dat de landbouwsector kent. De land- en tuinbouwers vertellen waarom ze bepaalde keuzes maakten, welke uitdagingen er aan hun keuze voorafgingen, welke moeilijkheden ze moesten overwinnen of welke successen ze geboekt hebben. 

Inagro's experten An Cools (veehouderij), Tim Decuypere (groenteteelt) en Dries Mergaert (watermakelaar) geven extra duiding en zoomen in op enkele belangrijke aandachtspunten of praktische tips. 

Beluister hieronder de drie afleveringen

Water is een onmisbare grondstof voor land- en tuinbouwers. Maar hoeveel water heb je precies nodig, en welke waterbron past het best bij je bedrijf? Welke (alternatieve) waterbronnen zijn er en hoe kan je die praktisch gebruiken? In deze aflevering van Radio Inagro vertellen varkenshouder Bram, melkveehouder Dirk en groenteteler Tine over hun ervaringen met watervoorziening en welke keuzes zij hebben gemaakt.


Water stroomt uit de kraan en daarmee is de kous af? Niets is minder waar. De chemische en bacteriologische samenstelling van water kan sterk variëren. Waterkwaliteit heeft een grote invloed op gewasgroei, gezondheid en productie van dieren. In deze aflevering horen we van landbouwers Bram en Dirk hoe zij baat hebben bij optimale waterkwaliteit en hoe waterbehandeling op maat van hun bedrijf is gekozen.


Hoe kunnen we spaarzamer omgaan met water? Een doordachte inzet van het beschikbare water wordt steeds belangrijker voor land- en tuinbouwers. In tijden van waterschaarste is gewassen beregenen met oppervlaktewater niet meer vanzelfsprekend. De recente droge zomers hebben bevestigd dat de sector het potentieel van alternatieve waterbronnen nu en in de toekomst optimaal moet benutten. In deze aflevering van Radio Inagro getuigen landbouwers Johan en Bart over hun aanpak tegen het veranderende klimaat.

Wat is Radio Inagro

Radio Inagro brengt inspirerende verhalen over de uitdagingen en oplossingen van en voor de land- en tuinbouwer op vandaag en morgen. Land- en tuinbouwers komen zelf aan het woord en vertellen hun ervaringen in de zoektocht naar duurzame en rendabele landbouwtechnieken, terwijl experten van Inagro specifieke kennis over actuele onderwerpen delen.

Bijleren waar en wanneer je wil

Inagro deelt op vandaag al heel wat kennis en advies via haar website, de wekelijkse nieuwsbrief, de vele studiedagen. Met de podcast willen we de inspiratie en kennis op een andere manier tot bij de land- en tuinbouwer brengen.

De boeiende getuigenissen aangevuld met praktische tips & tricks zijn eenvoudig te beluisteren tijdens de werkzaamheden in de stal of op de tractor. Zo koppel je gemakkelijk het nuttige aan het aangename.

landbouwer luistert podcast op het veld

Hoe beluister je een podcast?

Je kan Radio Inagro overal en altijd beluisteren. Via de links hierboven of via Spotify. Surf hiervoor naar spotify.com of download de app op je smartphone. Dit is gratis, je bent niet verplicht een profiel aan te maken of een abonnement te nemen. Zoek op Spotify naar Radio Inagro of een specifieke aflevering in de zoekbalk. Heb je al een profiel, dan kan je Radio Inagro 'volgen' en zo eenvoudig op de hoogte blijven van nieuwe afleveringen.

luisteren podcast in landbouwachtergrond

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.