verbreding

Startersadvies landbouwverbreding

Plannen om met landbouwverbreding te starten? Inagro zet je op weg!
Starten met landbouwverbreding voelt vaak aan als een sprong in het onbekende. De mogelijkheden lijken eindeloos in een nieuwe wereld van korte keten, educatie en recreatie, hoevetoerisme of groene zorg. Inagro adviseert je graag om passende keuzes te maken en de weg vooruit te tonen.

Wil je starten met landbouwverbreding, dan geraak je niet veel verder met je ervaring en netwerk van klassieke landbouwactiviteiten. Vaak gestelde vragen zijn: wat past het best bij mijn bedrijf, hoe spreek je klanten aan en wie kan me hierbij helpen? Via gratis startersadvies geeft Inagro de eerste, oriënterende antwoorden.

Wanneer kan je bij ons aankloppen en wat mag je verwachten?

 • Vanaf het moment dat je met vage of specifieke vragen rond verbreding zit. Het startersadvies situeert zich in de oriëntatiefase, wanneer je zoekt naar kansen en informatie.
 • Verwacht je aan vrij algemene informatie en tips die je toelaten om stappen vooruit te zetten. Inagro heeft zelf een aanbod rond korte keten en boerderijbezoeken of -beleving. Vragen rond logies en zorg verwijzen we door naar partners.
 • Inagro richt zich tot land- en tuinbouwers in West-Vlaanderen. Ook ‘nieuwe boeren’ kunnen bij ons aankloppen.
verbreding

Hoe zetten we je op weg?

Een eerste contact is meestal telefonisch of per mail:

 • Een adviseur luistert naar je verhaal en maakt het eventueel concreter via gerichte vragen. 
 • Naast direct antwoorden op je vragen, wijzen we inspirerende voorbeelden en nuttige informatie aan. Je leert wat je van ons en andere organisaties kan verwachten. Meestal mailen we je ook een korte samenvatting.
 • Ofwel is je vraag beantwoord, ofwel heb je stof tot nadenken en uitzoeken.

Vervolgadvies ter plaatse of via telefoon/mail:

Starten met verbreding is een groeiproces. Eens de opties en bedrijfssituatie verder verkend zijn, kan de adviseur het bedrijf bezoeken voor grondigere bespreking

Wat kan aan bod komen?

 • De keuze van de verbredingsactiviteit: Wat houdt het in? Hoe bereid je je technisch voor? Zijn er opleidingen? Wat zijn succesfactoren? Langetermijnplan opdelen in een haalbare, logische stappen. 
 • Omgevingsanalyse: kansen, concurrentie.
 • Wat is de impact op je bedrijfsvoering? Denk bijvoorbeeld aan de inplanting van activiteiten. 
 • Aandacht voor businessplan en communicatie.

Landbouwverbreding is zeer divers. De agenda wordt op jouw maat bepaald.

Dit advies is gratis en vrijblijvend.

  Infographic landbouwverbreding

  Wat zijn de volgende stappen?

  Je kan van start gaan. We begeleiden je verder via ons aanbod rond korte keten, boerderijbezoeken en -beleving of we leiden je naar andere, gespecialiseerde organisaties.

  Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.