
Kwaliteitsanalyse hop

Hopkwaliteit
Bij het brouwen van bier, is het belangrijk om de intrinsieke kwaliteit van de hop te kennen. Deze kwaliteitskenmerken zijn enerzijds gebonden aan de variëteit, maar anderzijds ook afhankelijk van de groeiomstandigheden en dus jaarafhankelijk. Inagro biedt dergelijke kwaliteitsanalyses van de hop aan.
Kwaliteitsanalyses hop
Het labo van Inagro voert volgende hopanalyses uit:
- Gehalte alfazuren: dit is een maat voor de bitterheid van de hop en is afhankelijk van de hopvariëteit, groeiomstandigheden en bewaring. Deze analyse wordt uitgevoerd via de HPLC volgens methode EBC 7.7.
- Totale hopoliegehalte: dit is de totale hoeveelheid essentiële hopoliën en is afhankelijk van de hopvariëteit en de groeiomstandigheden. Deze analyse gebeurt volgens methode EBC 7.10.
- Hop Storage Index: dit is een parameter om de versheid van de hop te bepalen en toont aan of de hop op een kwaliteitsvolle manier werd verwerkt, verpakt en bewaard. Deze analyse vindt plaats door een spectrofotometrische bepaling via de methode ASBC Hops-13. Bij deze methode wordt ook tegelijk het gehalte alfazuren en betazuren bepaald.
Hoe een staal aanleveren?
-
Bellen of pellets?
Het labo kan zowel analyses uitvoeren op hopbellen als hoppellets.
-
Grootte van het staal
De minimumhoeveelheid bedraagt 100 g voor analyse van 1 parameter en 200 g voor analyse van minstens 2 parameters
-
Een staal binnen brengen in het labo
Van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren (8u-12u en 12u45 tot 16u30) aan het onthaal van het labo.
Voor of na de kantooruren en in het weekend via onze nachtkluis aan de inkom van het labo.
Labo Inagro - Ieperseweg 87 - 8800 Rumbeke-Beitem
-
Een staal opsturen per post
Stuur de stalen op per post op ter attentie van:
Labo Inagro - hopanalyses
Ieperseweg 87
8800 Rumbeke-BeitemAls je de stalen opstuurt, dan vragen wij om je gegevens en de gevraagde analyses per staal toe te voegen met een begeleidende brief.
Op de buitenkant van het postpakket vragen wij om te vermelden “Gekoeld bewaren bij aankomst”.