hoppeveld

Hop: waarnemingen & waarschuwingsberichten

Hoe kan ik me abonneren op de Hopberichten?

Blijf op de hoogte met Hopberichten

Vanaf eind mei tot eind september worden door Inagro wekelijks Hopberichten verstuurd. Gedurende het groeiseizoen bevatten deze berichten informatie over de ziekte- en plaagdruk in de hop. Naar het einde van het groeiseizoen berichten deze wekelijkse updates over de status van de afrijping van de hop.

Wat?

Vanaf eind mei voert Inagro wekelijkse waarnemingen uit naar de aanwezigheid van bladluis en rode spin in een aantal praktijkpercelen hop in de regio Poperinge. De resultaten van deze waarnemingen worden via de wekelijkse Hopberichten gecommuniceerd aan de hoptelers. In deze berichten wordt ook een inschatting gemaakt naar het risico op aantasting door de hopplaag, op basis van de weersgegevens. De bedoeling van deze berichten is de hoptelers te informeren en te sensibiliseren voor de geïntegreerde bestrijding van ziekten en plagen in de hop.

Vanaf half augustus, wanneer de hop bijna kan geplukt worden, neemt Inagro twee keer per week stalen van de hop in praktijkpercelen om het alfagehalte en oliegehalte van de hop te bepalen. Op die manier wordt nagegaan wanneer de hop ongeveer voldoende rijp is om te plukken. Deze staalafnames gebeuren bij verschillende variëteiten. De resultaten van de analyses worden via de Hopberichten gecommuniceerd.

hop

Inschrijven op de hopberichten?

Iedereen met interesse voor de hopteelt kan zich gratis abonneren op de Hopberichten. Deze berichten worden enkel per mail verstuurd.
Aarzel niet, schrijf je hier onder onmiddellijk in! Het is volledig gratis.

Logo LCG en Vlaamse overheid

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.