hoppeveld

Hop: waarnemingen & waarschuwingsberichten

Schrijf je onderaan de pagina in voor de gratis Hopberichten

Gratis Hopberichten

Vanaf eind mei tot eind september stuurt Inagro wekelijks Hopberichten per mail. In het groeiseizoen bevatten deze berichten informatie over de ziektes en plagen in de hop en hoe je deze kan bestrijden. Op het einde van het groeiseizoen geven we updates over de status van de afrijping van de hop

Wat?

Vanaf eind mei voert Inagro wekelijkse waarnemingen uit naar de aanwezigheid van bladluis en rode spin in een aantal praktijkpercelen hop in de regio Poperinge. De resultaten van deze waarnemingen staan in onze wekelijkse Hopberichten. In deze berichten lees je ook onze inschatting naar het risico op aantasting door de hopplaag, op basis van de weersgegevens. Zo willen we hoptelers informeren en sensibiliseren voor de geïntegreerde bestrijding van ziekten en plagen in de hop.

Vanaf half augustus, wanneer de hop bijna kan geplukt worden, neemt Inagro twee keer per week stalen van de hop in praktijkpercelen om het alfagehalte en oliegehalte van de hop te bepalen. Op die manier wordt gaan we na wanneer de hop ongeveer voldoende rijp is om te plukken. Deze staalafnames gebeuren bij verschillende variëteiten. Ook de resultaten van deze analyses staan in de Hopberichten.

hop

Schrijf je in voor de Hopberichten

Iedereen met interesse voor de hopteelt kan zich gratis abonneren. De Hopberichten zijn gratis en worden per mail verstuurd.

Inschrijven

LCG Agentschap Landbouw & Zeevisserij

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.