Rassenproef aardappelen Kortrijk (2022)

INNO-VEG

Increasing the speed and uptake of innovation in the field vegetable and potato sectors : defining a new approach for delivering cost effective research.

Project info

Project type

Interreg 2Seas

Startdatum

01/08/2018

Einddatum

31/03/2023
Dit project neemt de uitdaging aan om de productie van vollegrondsgroenten en aardappelen duurzaam te intensiveren. Onderzoek en ontwikkeling zijn de sleutel tot de promotie van duurzame intensivering. Echter, de kostprijs van onderzoek cfr. de huidige onderzoekstechnieken, gecombineerd met het brede scala aan onderzoeksprioriteiten en de top down benadering houdt de opmars van innovatie tegen. Het project heeft als doel om de snelheid en de opmars van de innovatie in de vollegrondsgroenten te verbeteren. Hiervoor worden een nieuwe onderzoeksbenadering in combinatie met de technologische opvolging van aardappelpercelen, vertaald naar de vollegrondsgroenten. Het doel om hiermee de kosten van onderzoek te reduceren in de kleinere teelten, het tempo van duurzame intensivering te vergroten en bedrijven de kans te bieden innovaties gemakkelijker te introduceren door landbouwers midden in het onderzoeksproces te plaatsen.
 

​Verwachte resultaten van dit project zijn de ontwikkeling van een onderzoeksmethode die efficiënter en kostenbesparender is dan de conventionele aanpak door gebruik te maken van technologische innovatie. Daarnaast het opzetten van een netwerk van boeren die het mogelijk maakt nieuwe benaderingen, materiaal of producten te testen op hun eigen bedrijven. Dit netwerk zal op bedrijfsniveau innovatie faciliteren, en ook verbetering van de kennis en winstgevendheid op individuele bedrijven realiseren.

INNO-VEG

Partners

Inagro vzw

Delphy BV

Arvalis Institut du Végétal

RSK ADAS Ltd.

Financiers

Provincie West-Vlaanderen

Europese Unie

Interreg 2 seas

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.