Wijngaard - labo

Wijn

Om tot kwaliteitsvolle wijnen te komen, is het aangewezen om tussentijds je vinificatie op te volgen. Inagro helpt je daarbij door verscheidene kwaliteitsparameters te analyseren van de start tot het eindproduct.
Inagro controleert in korte doorlooptijd en tegen interessante tarieven op aanwezigheid van sulfiet, suiker, zuren, pH en alcohol in jouw wijn. De moderne en gevoelige laboratoriuminstrumenten in combinatie met een grote expertise voor betrouwbare analyse van kwaliteitsparameters maakt van Inagro jouw perfecte partner voor wijnanalyses.

Wijnanalyses zijn niet meer weg te denken uit de moderne wijnbouw. Voor een goede opvolging van onder meer de gisting of de appel-melkzuur-fermentatie is laboratoriumanalyse een belangrijke tool. Zo detecteer je eventuele pijnpunten en kan je tijdig bijsturen.  

Inagro analyseert deze parameters: 

  • Vrij sulfiet [mg/l] 
  • Totaal sulfiet [mg/l] 
  • Totale zuurheid [g H2SO4 /l] 
  • Glucose/fructose (de som) [g/l] 
  • Appelzuur [g/l] 
  • Melkzuur [g/l] 
  • Azijnzuur [g/l] 
  • Alcohol% [%vol] 
  • pH 

Hoe een staal aanleveren?

  • Soorten wijnen?

    Het labo kan alle analyses uitvoeren op zowel most, wijnen tijdens en na het vinificatieproces. 

    Dit kan voor zowel witte, rosé, rode of mousserende wijnen

  • Grootte van het staal

    De minimumhoeveelheid bedraagt 200 ml voor de analyse van alle parameters.

    Indien geen alcoholgehalte wordt bepaald, is 100 ml voldoende.

  • Een staal binnen brengen in het labo

    Van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren (8u-12u en 12u45 tot 16.30 u) aan het onthaal van het labo.
    Voor of na de kantooruren en in het weekend via onze nachtkluis aan de inkom van het labo.

    Inlichtingenformulieren liggen klaar.

    Labo Inagro - Ieperseweg 87 - 8800 Rumbeke-Beitem

  • Een staal opsturen per post

    Stuur de stalen op per post op ter attentie van: 
    Labo Inagro - wijnanalyses 
    Ieperseweg 87 
    8800 Rumbeke-Beitem 

    Als je de stalen opstuurt, dan vragen wij om je gegevens en de gevraagde analyses per staal toe te voegen met een begeleidende brief. 

    Op de buitenkant van het postpakket vragen wij om te vermelden “Gekoeld bewaren bij aankomst”.

Labo-analyses om de kwaliteit van jouw wijn te verbeteren

Raadpleeg de digitale versie van onze wijnfolder voor bijkomende informatie.

Meer info

Heb je nog vragen bij het aanvragen van een staal bij Inagro?

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.