studieclub

Waar vind ik het dashboard van BAM terug?

Meten is weten, maar soms is het lastig om het overzicht te bewaren. Op het dashboard van BAM vind je al de gegevens over jouw bedrijf handig gebundeld. Samen met het laatste nieuws uit de sector.

Leden van de Bedrijfsadvisering Melkveehouderij kunnen hier gebruik van maken. 

Multifunctioneel platform

Het dashboard is een belangrijk onderdeel van BAM. Het geeft op een overzichtelijke manier inzicht in melkproductiecijfers, gehaltes en vruchtbaarheid. Deze cijfers komen via CRV met de MPR (melkproductieregistratie) en via MCC-Vlaanderen. 

Als aangesloten lid van BAM krijg je geregeld nieuwsberichten toegestuurd. Die zijn rechtsonder open te klikken vanuit het dashboard. 

Bekijk je kengetallen

Bij het onderdeel ‘Productie’ worden de kengetallen BSK (BedrijfStandaardKoe) en de productie weergegeven in grafiek. Dit zijn cijfers uit de MPR. Door op een van de kengetallen te klikken onderaan de grafiek, open je een nieuw venster en zie je de data over een langere periode. In dit aparte venster kan je een kengetal kiezen in het drop-downmenu.  

Let op: niet van alle kengetallen zijn cijfers beschikbaar. Van de kengetallen van MCC (vet, eiwit, cel, ureum, kiem, coli) kan je de data van de aangeklikte maand zien.  

Van alle kengetallen is het mogelijk om het gemiddelde cijfer van alle BAM-leden te vergelijken met de cijfers van je eigen bedrijf. 

BAM

Nog geen lid?

Registreer je alvast via onze website op 'Mijn Bedrijf'.
Vergeet je bedrijf niet te koppelen aan dit profiel. Zo linken we alle info, zoals analyses, automatisch aan je eigen account.

Op 'Hoe wordt ik lid van BAM' lees je meer.

 

foto van persoon die op uitprint kijkt

Handige tools

Op de hoofdpagina van het dashboard vind je nog meer praktische hulpmiddelen. Je kan er onder meer de bemestingstool en de jongveetool aanklikken.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.