
Wat houdt de BAM dienstverlening in?

Het team van BAM geeft advies over technische thema’s, zoals:
- ruwvoeruitbating
- bemesting
- rantsoenen
Een eerste bezoek is steeds vrijblijvend en bedoeld als kennismaking. Tijdens dit bezoek krijgen we een beeld van je bedrijf en de vragen die je hebt. Tijdens deze kennismaking stellen we de BAM ook voor.
Samen aan de slag
Schrijf je in op de advisering? Dan plannen we minstens 3 keer per jaar een bedrijfsbezoek in. Tijdens een rondgang op je bedrijf bespreken we de pijnpunten en krijg je praktische tips. We stellen aan het einde van het bezoek samen enkele actiepunten op.
Rantsoenberekening is een belangrijk item in de advisering. Dit voor zowel jongvee, melkvee als een groep droge koeien. We starten met een goede basis van eigen ruwvoer, dat we aanvullen met correctievoer. Het krachtvoermengsel wordt in overleg kritisch geëvalueerd, net als de krachtvoerinstellingen van een eventuele krachtvoerbox of melkrobot.
Persoonlijk advies
Met specifieke problemen kan je bij het onderzoeksteam terecht. DGZ helpt je bijvoorbeeld bij thema’s als diergezondheid.
Biologische melkveehouders krijgen specifiek advies binnen het wetgevend kader. Er is een nauwe samenwerking met de afdeling biologische productie, waarbij onderzoeksresultaten op een snelle manier hun weg vinden naar de adviesdienst.