smartphone boerderij

Gebruiksvriendelijke communicatietools voor het organiseren van een activiteit

Misschien kan je wel zelf professionele flyers en sociale mediabanners opmaken of nieuwsbrieven uitsturen. Bespaar tijd en voorkom misverstanden met een klantvriendelijk inschrijvingsformulier dat alle info netjes in een tabel zet.

Canva, Mailchimp, Google Forms en Jotform zijn enkele handige, en bovendien gratis tools die je helpen om de communicatie en de opvolging van je activiteit te optimaliseren. We lichten hier kort toe waarvoor je ze kan gebruiken. Bekijk de webinar voor een korte demo van elke tool.

Maak een professioneel visueel ontwerp met Canva

Canva biedt heel veel mogelijkheden: ontwerpen van een flyer, poster, infobord, banner voor een nieuwsbrief, social media post of video…

 • Verzamel enkele sterke beelden over je hoeve, producten, activiteiten en jezelf en varieer er op los om banners, flyers… te maken.
 • Canva bevat diverse sjablonen die je verder kan personaliseren, gebruik consequent dezelfde.
 • Eens je een huisstijl - of een combinatie van kleuren, vormen, lettertypes… gevonden hebt – kan je varianten maken van eenzelfde ontwerp. In geen tijd maak je een nieuwe, mooie flyer passend bij de look & feel van je bedrijf.
 • Let op dat je altijd rechtenvrije beelden en icoontjes gebruikt voor jouw ontwerp, bv. gratis foto’s.

TIP: start met een professionele huisstijl en basisontwerpen van een grafisch ontwerper en maak zelf varianten.

Flyer canva Lindebos

Digitale mailings & nieuwsbrieven met Mailchimp

Het maken van een nieuwsbrief bestaat uit verschillende stappen. Wil je zien hoe je dit in de praktijk moet doen? Bekijk dan zeker de webinar. Een nieuwsbrief kan verschillende soorten informatie bevatten: nieuwe producten in de aanbieding, leuke weetjes, aankondiging van activiteiten, …

 • Mailchimp is gratis tot 2000 abonnees en 12.000 mails per maand, anders betalend.
 • Zorg voor een coherente stijl in je verschillende nieuwsbrieven.
 • Zet ook steeds de link naar je website in de nieuwsbrief waar meer informatie over jouw bedrijf, producten en diensten terug te vinden zijn.
 • Je hebt altijd toestemming nodig om een nieuwsbrief te versturen, tenzij het klanten zijn en je al een commerciële band hebt (conform GDPR-wetgeving). Voorzie altijd een uitschrijfmogelijkheid onderaan de nieuwsbrief.
nieuwsbrief Mailchimp

Snel aan de slag met nieuwe communicatietools? Zoek korte instructiefilmpjes of ‘tutorials’ op internet.

Mieke

Miessentiel

Online

Online inschrijvingen beheren en opvolgen met Google Forms & Jotform

Zowel Google Forms als Jotform zijn toegankelijke tools om je inschrijvingen te beheren, een enquête op te stellen, klanten hun bestelling te laten plaatsen…

 • Google Forms heeft als voordeel dat deze geïntegreerd zit in de Google-omgeving en veel eenvoudiger is om op te stellen.
 • Jotform biedt het voordeel dat je een beperking op het aantal inschrijven kan zetten. Handig als je met tijdssloten of een beperkt aanbod werkt. Je merkt al, deze tool richt zich meer naar diegenen die graag wat meer uitgebreidere formulieren willen opmaken.
 • Je kan de resultaten van het formulier ook makkelijk exporteren naar Exceltabellen bij zowel Google Forms als Jotform.
 • Je kan zelf kiezen welke informatie je nodig hebt en je formulier aanpassen aan jouw wensen bij beide tools.
Jotform

Meer info

Wil je meer weten over hoe je jouw aanbod en activiteiten in de kijker kunt zetten?

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.