Hoe kan je het werk op jouw varkensbedrijf efficiënter laten verlopen?
Soms telt een dag te weinig uren en een week te weinig dagen om alles gedaan te krijgen. Maar met de juiste aanpak kan je hier en daar toch wel wat tijd winnen. Al gehoord van het PDCA-principe? Wil je meer weten over hoe je in je stal tijd kan besparen of de noodzakelijke tijd achter je bureau kan inkorten en toch alles gedaan krijgen? Aarzel dan niet en schrijf je in voor onze workshop boordevol praktische tips op 2 juni! Heb je zelf praktische tips die je graag wil delen? Stuur ons een foto met korte omschrijving door en maak kans op een prijs!
PDCA, wat is dat voor iets?
Geen zorgen, het is geen nieuw virus en ook geen nieuwe wet. Het is een methode om je werk beter te organiseren en te plannen, waarbij je jezelf een doel voor ogen houdt en streeft naar continue verbetering. Het is een structurele en cyclische aanpak van de problemen, en bestaat uit vier stappen:
- Plan: stel je doelstellingen op en identificeer het probleem
- Do: stel actiepunten op
- Check: volg de resultaten van de genomen maatregelen op
- Act: evalueer de resultaten en stuur opnieuw bij
Tijdens de workshop leggen we je aan de hand van praktische voorbeelden uit hoe je dit kan toepassen op jouw bedrijf.
Efficiëntie in de stal en achter je bureau, kleine dingen maken het verschil!
Het verschil zit vaak in kleine dingen en van elkaar kan je veel leren. Na het PDCA-principe, komen in het tweede deel van de workshop praktische tips en tricks uit de praktijk aan bod en bespreken we aan de hand van foto’s voorbeelden van hoe andere varkenshouders de arbeidsefficiëntie op hun bedrijf verbeterd hebben.
Naast het werk in de stal kruipt er helaas ook heel wat tijd in administratie. In het laatste deeltje bekijken we hoe je dit optimaal kan organiseren en efficiënter kan doen verlopen.
Geef ook jouw tips door en maak kans op een prijs!
Deze workshop wordt georganiseerd in het kader van het demonstratieproject 'Optimaal speenmanagement: gerichte coaching voor een betere gezondheidsstatus' en de leaderprojecten 'Weerbaarheid in de Westhoek: Van boer tot varken en terug' en 'Weerbare varkens en boeren in Midden West-Vlaanderen'.
