Zieke bladeren - plantendiagnostiek

Plantendiagnostiek

Betrouwbare diagnostiek voor het tijdig opsporen van plantenziekten en -plagen is de stevige basis voor het telen van een gezond gewas. Inagro voert diagnostische testen uit voor landbouwers met problemen in hun gewas.
Betrouwbare diagnostiek voor het tijdig opsporen van plantenziekten en -plagen is de stevige basis voor het telen van een gezond gewas. Met moderne, zeer gevoelige laboratoriuminstrumenten en een rijke expertise detecteert Inagro plantenziekten en -plagen. Maak kennis met de betrouwbare diagnostische testen voor jouw gewassen.

Een specialistenteam 
Bij Inagro staat een ervaren team klaar voor plantendiagnostiek. Van visuele inspecties naar symptomen tot uiteenlopende labo-analyses, met traditionele technieken en geavanceerde apparatuur voor moleculaire diagnostiek. De onderzoekers zijn in het bijzonder gespecialiseerd in bacteriële en schimmelidentificatie, en in virusidentificaties. 

Het team voert onderzoek en monitoring van hoge kwaliteit uit om robuust bewijs, oplossingen en advies te leveren over de epidemiologie. Daarnaast overleggen de onderzoekers met de adviseurs voor de bestrijding van plantenziekten in de land- en tuinbouw. Zodat jij precies weet waar je aan toe bent en welke stappen je kan ondernemen. 

Beschikbare analyses 
Uiteraard zijn er al heel wat analyses mogelijk. Inagro is je partner voor: 

 • Eerstelijns diagnostiek: visueel, microscopie, opkweken van bacterie- en schimmelculturen, (q)PCR-analyse en DNA sequencing 
 • Bacteriële identificatie (symptomatisch en latent) van Pectobacterium en Dickeya op aardappelen 

Hoe een staal aanleveren?

 • Een staal binnen brengen in het labo

  Van maandag tot vrijdag tijdens de kantooruren (8u-12u en 12u45 tot 16.30 u) aan het onthaal van het labo.
  Voor of na de kantooruren en in het weekend via onze nachtkluis aan de inkom van het labo.

  Inlichtingenformulieren liggen klaar.

  Labo Inagro - Ieperseweg 87 - 8800 Rumbeke-Beitem

Labo Hannes Vanhee

Meer info

Heb je nog vragen bij het aanvragen van een staal bij Inagro?

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.