varken_

Ondersteuning van de studieclubs varkenshouderij

Heb je een grote passie voor varkens en wissel je graag info uit?
Dan is een studieclub varkenshouderij zeker iets voor jou.

Kennis delen

Varkenshouders zijn vaak benieuwd hoe anderen te werk gaan en wat hun technische parameters zijn.
En terecht!

Kennis en ervaringen delen is de beste manier om van elkaar te leren en jezelf continu te verbeteren. Dat is het fundament van onze studieclubs.

Heb je zin om met collega-varkenshouders onderling bedrijfsgegevens en ervaringen uit te wisselen en zo je kennis te verruimen? Sluit je dan aan bij één van onze studieclubs.

Technisch & praktisch

Om de West-Vlaamse varkenshouders technisch en praktisch te ondersteunen, organiseert Inagro studieclubs. Dit zijn kleine groepjes varkenshouders met een gelijkaardige bedrijfsvoering, die drie à vier keer per jaar samenkomen. Bij elke bijeenkomst wordt een ander technisch thema besproken en vergeleken binnen de groep, bijvoorbeeld:

  • Zeugenmanagement
  • Kraamstalmanagement
  • Speenmanagement
  • Kengetallen
  • Kostprijsberekening en -vergelijkingen
  • Arbeidsefficiënt werken
  • Enz.
studieclub Westhoek

Young Farmers

Jonge varkenshouders hebben vaak andere interesses en noden dan hun collega’s die al vele jaren in het vak zitten. Voor deze groep bestaat een aparte studieclub: de Young Farmers.

Ben je een Young Farmer en wil je hierbij aansluiten, dan mag je niet meer dan vijf jaar actief zijn in je bedrijf. Ook van jou verwachten we de bereidheid om gegevens uit te wisselen.

De bestaande groep zijn varkenshouders die het bedrijf al overgenomen hebben of op het punt staan om over te nemen. Ook bij deze groep kunnen nog steeds jonge, gemotiveerde varkenshouders aansluiten.

foto

Eigen inbreng

De deelnemers bepalen de datum en inhoud zelf, Inagro organiseert en modereert de bijeenkomst. Voor een specifiek onderwerp, wordt soms een externe spreker uitgenodigd.

Om deel te nemen, vragen we van jou dat je:

  • Bereid bent om bedrijfscijfers en behaalde resultaten te delen en te bediscussiëren met een kleine groep collega’s.
  • Actief deelneemt aan de bijeenkomsten. Het de bedoeling dat je zoveel mogelijk aansluit bij de georganiseerde bijeenkomsten.
  • Beschikt over actuele technische cijfers van je bedrijf.

Sinds ik deel uitmaak van de groep, heb ik al verschillende zaken aan mijn bedrijfsvoering aangepast. Ik ben er van overtuigd dat de kennis die ik daar opdeed, me al behoed heeft van enkele serieuze fouten bij mijn start.

 

Deelnemende varkenshouder

studieclub

Voor West-Vlaamse varkenshouders

Dankzij de steun van onze provincie West-Vlaanderen, die valt onder de koepel VarkensAcademie, en dankzij een aantal projecten, kan je als West-Vlaamse varkenshouder beroep te doen op Inagro.

De koepel VarkensAcademie omvat:

Varkensacademie met logo's

Neem deel aan een studieclub varkenshouderij

55 familiale varkensbedrijven doen mee aan onze studieclubs, verdeeld over 6 groepjes.

Zin om net zoals hen deel te nemen aan een studieclub?
Of heb je vragen hierover?

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.