Bezoek op de boerderij - Belhop

Sluit je aan bij het Netwerk West-Vlaamse Bezoekboerderijen

Wil je graag aansluiten bij ons netwerk van West-Vlaamse bezoek- en beleefboerderijen en mee genieten van de voordelen van het netwerk? We leggen je uit wat de voorwaarden zijn om je aan te sluiten.

Hoe kan je aansluiten bij het West-Vlaams netwerk voor bezoek- en beleefboerderijen? 

Het lidmaatschap is gratis, maar om toe te treden tot ons netwerk, doorloop je de volgende stappen: 

1) Je vult het aanmeldingsformulier in om je interesse te tonen. 

2) We plannen een bezoek op jouw boerderij. Wij vertellen je alles over ons netwerk en de opleiding tot bezoek- en beleefboerderij. Jij vertelt ons over jullie landbouwactiviteiten, je motivatie en ervaring en je geeft ons een rondleiding op je boerderij. 

3) Prevent Agri komt naar jouw bedrijf en voert een adviserende audit uit rond de veiligheid op de boerderij voor bezoekers.

4) Je volgt onze basisopleiding tot bezoek- en beleefboerderij. 

5) We verwachten jou regelmatig te zien op één van onze netwerk- of opleidingsmomenten. 

Bezoek in de melkveestal

Wat is het voordeel om je aan te sluiten bij ons netwerk van West-Vlaamse bezoek- en beleefboerderijen? 

Je surft mee op onze promotiekanalen. Onder de noemer ‘Met de klas de boer op’, richten we ons naar leerkrachten en hun klassen.  Met ‘Proef de boerderij’, richten we de promotie op het vrijetijdsaanbod voor volwassenen en kinderen op de boerderij. Via onze websites, folders, campagnes, aanwezigheid op beurzen enzovoort, geven wij jou een duwtje in de rug. 

Wij zorgen ook voor groeikansen, door lerende netwerken, bijscholingen en informatiemomenten te organiseren. 

Binnen een netwerk, sta je sterker. Je kan andere landbouwers ontmoeten die bezoekers op de boerderij ontvangen, je kan ervaringen uitwisselen én wij helpen jullie te informeren door onze nieuwsbrieven voor bezoek- en beleefboerderijen en via onze Facebook-pagina voor de netwerkleden. En tot slot: we verdedigen jullie belangen. 

Landbouwer biedt proevertje aan aan de bezoekers op de boerderij

Waarom kies je om een bezoek- en beleefboerderij te worden? 

Je bent trots op je dagelijkse inzet voor lekker voedsel en deelt dat graag met anderen. Je wil verenigingen, families, vrienden met veel plezier rondleiden op je hoeve, eventueel met een degustatie. Er komt wel eens een klasje het leven op jouw boerderij ontdekken. Of je vindt het leuk om kampen, verjaardagsfeestjes of teambuildings te organiseren.  

Door je boerderij open te stellen voor bezoekers kan je een mooi extra inkomen genereren, zeker in combinatie met een hoevewinkel of hoeveterras. Bezoekers op de boerderij ontvangen, zorgt voor sociaal contact en door de mensen informatie over de landbouw en (het beroep van) landbouw(st)er mee te geven, groeit een realistisch beeld over landbouw. De ervaring leert dat het aanreiken van informatie en na kennismaking met de hedendaagse landbouw en haar land- en tuinbouwers, vaak resulteert in een beter imago

Twee jongens op de boerderij

Geïnteresseerd om meer info te ontvangen?

Laat ons weten wie je bent en waarom je interesse hebt om meer te weten te komen over ons netwerk van bezoek- en beleefboerderijen. Dan nemen wij contact met je op.

logo's Iedereen BOER

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.