Inagro drone met micasense

Waar gebruikt Inagro drone technologie voor?

Vele laagjes data samen geven een mooi beeld

Inagro bouwde de laatste jaren cruciale ervaring en expertise op in het verwerven en analyseren van dronedata. Kwalitatieve data zijn het startpunt voor mooie smartfarming producten.

Inagro maakt gebruik van multispectrale en RGB dronebeelden. We generen waardevolle info over veldvariabiliteit, maar onderscheiden en kwantificeren ook verschillen in gewasstand, gezondheid, onkruiden, ziekte, stress,… De info stroomt trouwens automatisch door naar onze proefveldwerking en projecten.

Meten is weten

Inagro gebruikt zijn state of the art drones en sensoren vooral binnen onderzoek en voorlichting. De toepassingsdomeinen zijn dan ook ruim. Zo hebben we expertise in droneanalyse van akkerbouw en vollegrondsgroenten. Vanuit de lucht je proefveld of landbouwakker observeren, geeft je volledig andere inzichten dan vanop de grond. Zo ontdek je onder andere patronen en variatie in de bodem, zie je waar de wind is op gevallen of detecteer je erosiezones detecteren.

 

Adviseur en teler op het veld

Ervaring en expertise borgen datakwaliteit

Zowel onze eigen piloten als externen werken met vaste vliegstandaarden. Hierdoor gaat er geen vlucht verloren. Dronevluchten voor landbouwtoepassingen vragen bovendien extra kennis en expertise.  Zo kun je niet om het even welke RGB-camera gebruiken, zijn de instellingen van sensoren en camera’s afhankelijk van de toepassing en is vliegen in de winter bij lage zon een uitdaging. Met kennis van en respect voor de meest recente dronewetgeving, uiteraard. Na de vlucht worden de gegevens verwerkt en geïnterpreteerd door een van onze data-analisten.

Wist je dat één drone beeld uit honderden soms duizenden foto’s bestaat?

Dronepiloot inagro 2

Combineer boerenverstand met laagjes data

Voor optimale resultaten combineer je drone, bodemscan en satellietdata met gezond boerenverstand. Vaak ontdekt je een patroon via drone en satellietbeelden, dat verklaarbaar is via een bodemscan en waarop je kan ingrijpen met boerenverstand. De dronebeelden tonen hoe het potentieel van de bodem zit tot uiting is gekomen bij de huidige weerscondities, ziekte- en plaagdruk.

De mooiste resultaten bekomen we door boerenverstand te ondersteunen door data

Meer weten?

Wil je zelf met drones aan de slag voor je landbouwbedrijf? Heb je vragen over dronebeelden en de verwerking of over onze projecten? Neem contact op met Eva Ampe.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.