Workshop kleinschalig drogen, triëren en opslaan van granen en peulvruchten!
Na de oogst moeten granen en peulvruchten worden gedroogd, getrieerd en opgeslagen vooraleer ze verder worden verwerkt in humane voeding. Dat vergt specifieke uitrusting, kennis en ervaring. Enkele jaren terug richtten Brouwerij 3 Fonteinen en het Granennetwerk een loods in en kochten ze een mobiele graantrieur. Coördinator Lucas Van den Abeele deelt graag hun ervaringen. Om het gebruik van deze graantrieur en opslag toe te lichten, organiseren we op 19 januari een workshop.
Wat?
In het Europese project DiverIMPACTS gaan we de uitdaging aan om bestaande belemmeringen in waardeketens met (biologische) granen en peulvruchten weg te nemen. Eén van de knelpunten is gelinkt aan postharvesttechnieken, zoals drogen, triëren en opslaan. Wat dat precies inhoudt, verduidelijken we graag in deze workshop die plaatsvindt op woensdag 19 januari. Benieuwd? Schrijf je dan zeker in!
Voor wie?
We verwelkomen landbouwers die betrokken zijn in lokale waardeketens van biologische granen en peulgewassen of die er interesse in hebben.