Hydrocultuursysteem sla

Aanbod voor bedrijven

Om de impact van innovatie en optimalisatie in de landbouwsector in West-Vlaanderen en daarbuiten te vergroten, is samenwerking met andere spelers essentieel.

Door continu bij te leren, kennis te delen en grenzen te verleggen draagt Inagro bij aan de land- en tuinbouwsector. We zijn sterk in onderzoek en adviesgericht op de praktijk en leveren maatwerk. Tegelijk besteden we veel aandacht aan cocreatie en demonstratie om praktijkklare oplossingen te realiseren. Dat maakt ons een aantrekkelijke partner in binnen- en buitenland, voor onderzoeksinstellingen, toeleveringsbedrijven en organisaties uit de brede land- en tuinbouwsector.

In september 2021 nam Inagro de gloednieuwe dakserre Agrotopia in gebruik. Met een oppervlakte van maar liefst 9000 m² vormt de site een uniek testplatform voor innovatie in de glastuinbouwsector in onze regio. Tegelijk is Agrotopia ver buiten de provinciegrenzen een hotspot voor praktijkgerichte  kennis en technologie. Dankzij Agrotopia legt Inagro heel wat waardevolle contacten in heel Europa, met mensen die actief zijn in stadslandbouw en serreteelt.

Advies bladgewassen

Bladgewassen en vruchtgroenten

Inagro voert jaarlijks meer dan 400 verschillende proeven uit in ruim vijftig teelten. Het onderzoek naar teelten in openlucht concentreert zich op tuinbouw-, akkerbouw- en voedergewassen, zowel in een gangbaar als in een biologisch teeltsysteem. In de serre op onze site in Beitem doen we onderzoek naar grondgebonden teelten, met aandacht voor diversificatie. We planten er naast sla en veldsla ook witte asperges, snijbonen en courgette. In de dakserre Agrotopia staan vruchtgroenten op lage en hoge draad (o.a. komkommer en tomaat) en bladgewassen (onder andere sla en veldsla) in hydrocultuur centraal.  

Onderzoek en proeven in diverse thema's en gewassen

Ben je als bedrijf op zoek naar samenwerkingen of heb je een specifieke onderzoeksvraag? Wij gaan met jou in gesprek en bekijken eerlijk en helder de mogelijkheden.

Met haar locatie nabij de producenten en afnemers van verse groenten is Agrotopia dé ideale plaats voor kennisuitwisseling en demonstratie.

In Agrotopia ontwikkelen en verbeteren we innovatieve technologieën via gebruikersgerichte cocreatie in een praktijkgerichte onderzoeksomgeving.

Onze commerciële partners inspireren de land- en tuinbouwsector door hun nieuwste technologische innovaties te introduceren in Agrotopia.

Onze partners

Onze (commerciële) partners inspireren de land- en tuinbouwsector door hun nieuwste technologische innovaties te introduceren in Agrotopia.

Ontdek de technologische innovaties van deze commerciële partners: