Infosessie "(deels) stoppen met varkens houden"

Deelname is gratis en exclusief voor veehouders.
Scroll naar onder om in te schrijven voor deze sessie.
De varkenssector kent moeilijke en onzekere tijden. Ook al gaan de prijzen de goede kant op, er blijft nog veel onduidelijk over het stikstofdossier, vergunningen… Recent zijn ook de inschrijvingen voor de vrijwillige stopzettingsregeling voor varkenshouders van start gegaan. Voor veel varkenshouders is het een moeilijk vraagstuk. Hierover een beslissing nemen is niet eenvoudig. Vaak ziet men geen alternatieve mogelijkheden, ook al zijn die er wel.
Tijdens een infosessie op 27 april willen we ervaringen delen van varkenshouders die na (gedeeltelijke) stopzetting van hun varkensactiviteit met hun bedrijf een andere weg insloegen. We willen vooral ideeën uitwisselen over alternatieve verdienmodellen op en naast de boerderij. Dit doen we aan de hand van diverse voorbeelden. We geven ook een aantal aandachtspunten mee voor zij die een andere invulling willen geven aan leegstaande varkensstallen en andere bedrijfsgebouwen. In een tweede deel informeren we je over het financiële luik: waar moet je op letten, wat zijn de valkuilen. Ook het mentale aspect komt aan bod, want zo'n beslissing gaat vaak gepaard met slapeloze nachten.
programma
19.30 u
Ontvangst met een drankje en broodjes
19.45 u
Inleiding: weerbaarheid in de varkenshouderij - Boerenbond, Inagro en DGZ
20.00 u
Ervaringen, mogelijkheden en alternatieven bij (deels) stoppen met varkens houden – Leen Lietaer, Boeren op een Kruispunt
20.45 u
Hoe bekijk je het financiële plaatje? - Stijn Buysse, Buclofisc
21.10 u
Wat gaat er door je hoofd? - Leen Ballieu, Sociaal Huis Poperinge
21.50 u
Napraten met een drankje en broodje
Heb je interesse maar kan je spijtig genoeg niet aanwezig zijn?
Geef dan je hier gegevens door en we bezorgen je de info digitaal.
Schrijf je in

Meer info over de projecten:
Leader Midden West-Vlaanderen: Weerbare varkens en boeren in Midden West-Vlaanderen
Leader Westhoek: Weerbaarheid in de Westhoek, van boer tot varken en terug