Grasbufferstrook langs de Godelievebeek

Equivalente maatregelen

Binnen het MAP worden in de gebiedstypes 2 en 3 bijkomende gebiedsgerichte maatregelen opgelegd. De equivalente maatregelen kunnen hier een alternatief vormen.

Welke equivalente maatregelen zijn mogelijk?

De verplichte gebiedsgerichte maatregelen wegen soms zwaar door op de bedrijfsvoering. Hiervoor voorziet het MAP equivalente maatregelen. Zo heb je ruimere keuze.

Landbouwers moeten in uitvoering van MAP 6 op percelen in gebiedstype 2 en 3 een aantal gebiedsgerichte maatregelen toepassen om de waterkwaliteit te verbeteren. Een equivalente maatregel geeft de landbouwer de kans om de doelstelling van de gebiedsgerichte maatregel op een andere manier te behalen. Een combinatie van meerdere equivalente maatregelen is mogelijk.

"Equivalente maatregelen geven extra mogelijkheden om het doelareaal in te vullen, maar hier zijn ook voorwaarden aan gekoppeld." Adviseur Bodem en bemesting

Meer info of vragen?

De mogelijkheden en voorwaarden van equivalente maatregelen binnen de gebiedsgerichte maatregelen van het MAP vind je terug op de website van de Vlaamse Landmaatschappij.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.