Turning Black into Golden Soldier Fly Larvae (Hermetia illucens): added value creation by exploring its microbiota and metabolism

Hermetia illucens

Project info

Project info

Project type

FWO

Startdatum

01/01/2019

Einddatum

31/12/2022

Dit project zal voor de larven van de zwarte soldatenvlieg (BSFL) nieuwe toepassingen onderzoeken met een hogere meerwaarde dan hun waarde nu als voederingrediënt. De literatuur bevat aanwijzingen rond extra valorisatiemogelijkheden voor deze larven in de veevoeder-, farma- en afvalverwerkingssector, die een hogere meerwaarde genereren. Dit project wil dan ook de "zwarte" in "gouden larven" veranderen.

Twee cruciale en tot nu toe nauwelijks onderzochte factoren, namelijk de microbiota en het metabolisme van de BSFL vormen de kern van dit project samen met het substraat. We zullen de interacties tussen larven, substraat en microbiota onderzoeken met als doel: de productiviteit van de larven en de microbiële veiligheid te verhogen, de nutritionele samenstelling te verbeteren, nieuwe antimicrobiële stoffen te identificeren en de afbraak van plastics en hun additieven mogelijk maken en/of versnellen.

​Het project zal de volgende resultaten aanleveren:

  1. Symbionten om de groei van de larven te verbeteren en/of om ze een specifieke toegevoegde waarde te geven voor de diervoeder-, farmaceutische of afvalverwerkende sector.
  2. Inzicht in het vermogen van BSFL om microbiële risico's in substraten te beperken of elimineren, en de rol van de microbiota hierin.
  3. Larven verrijkt met omega-3-vetzuren.
  4. Nieuwe antimicrobiële stoffen aangemaakt na ‘challenging’ van de larven.
  5. Workflow van procedures voor de productie van antimicrobiële stoffen in en de extractie ervan uit insecten.
  6. Inzicht in en gebruik van BSFL om chemische risico's in verband met plastics te beperken en de rol van de microbiota hierin.

Partners

Financiers

FWO

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.