Poultrynsect

insecten

Project info

Project type

Core Organic

Start date

01/11/2020

End date

31/10/2023

Het project heeft tot doel het effect van een innovatief voederingrediënt (levende insectenlarven) voor langzaam groeiende biologische kippen te testen om een duurzame vleesproductie mogelijk te maken, het dierenwelzijn te verbeteren en mogelijk tegemoet te komen aan de vraag van de consument naar gezondere en meer natuurlijke vleesproducten met een verbeterde smakelijkheid.

Insectenlarven zullen worden gekweekt op biologische voedselstromen, waardoor secundaire grondstoffen die teveel worden geproduceerd door de voedselindustrie gevaloriseerd worden, en vervolgens worden gebruikt als voederingrediënt en als milieuverrijking bij kippen.

Partners

DIL - Deutsche Institut für Lebensmitteltechnik e.V. (DE)

University of Turin

IBE-CNR - Institute for BioEconomy (IT)

Nofima (NO)

Financers

CORE organic

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.