Nieuwe doelgroepen aan de slag op melkveebedrijven in Midden-West-Vlaanderen

Melkvee arbeidskracht

Project info

Project info

Project type

Leader Midden West-Vlaanderen

Startdatum

01/01/2023

Einddatum

30/06/2025

Project "Nieuwe doelgroepen aan de slag op melkveebedrijven in Midden-West-Vlaanderen" krijgt financiële steun van Leader Midden West-Vlaanderen.

Via dit project gaan we innovatief op zoek naar potentiële arbeidskrachten voor melkveebedrijven, en willen we melkveehouders op nieuwe manieren bijstaan met tips voor een efficiëntere bedrijfsvoering. Dit met als doel de levenskwaliteit te verhogen en mentale rust te creëren bij de melkveehouders.

Dit project is een noodzakelijk vervolg op het bijna afgelopen Interreg-project CowForme. In CowForme werd veel kennis en materiaal ontwikkeld dat op vandaag nog niet voldoende werd ingezet in 1) het zoeken naar geschikte werknemers 2) het begeleiden van melkveehouders. Tegelijk leert het CowForme project dat melkveehouders meerdere begeleidingsbezoeken nodig hebben om nieuwe handelingen in te bouwen.

De arbeidskrachten gaan we zoeken door het organiseren van jobevents bij lokale melkveehouders, en daarop diverse lokale partijen uit te nodigen: OCMW, gemeenten, lokale interim kantoren, loopbaanbegeleiders, VDAB bemiddelaars.

De melkveehouders gaan we via één op één advies gesprekken begeleiden met advies omtrent opstart van een werknemer, tips om efficiënter te werken, demonstreren en uitlenen van ergonomische hulpmiddelen. Via focus farm studieclubs, infosessies en whatsapp groepjes willen we hen onderling ook zoveel mogelijk kennis laten uitwisselen.

Via digitale media zal de opgedane kennis verder verspreid worden aan alle mensen die baat hebben bij dit onderwerp, zijnde de melkveehouders en werkzoekenden. 

Interesse in of meer info over bovenstaande doelstellingen?

Klik door naar de pagina 'Arbeid & Melkvee', waar alle info verzameld staat.

Partners

Financiers

Provincie West-Vlaanderen

ELFPO - Europees landbouwfonds voor plattelandsontwikkeling

VLM - Vlaamse Land Maatschappij

LEADER

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.