Colorful countryside fields

Intelligente Advanced Anomalie Detectie bij de opslag en transport in de voedingsketen.

Project info

Project info

Project type

Tetra

Startdatum

01/02/2021

Einddatum

01/02/2023

Het algemeen doel is de Vlaamse KMO bewust maken van het potentieel en een fundament bieden van de combinatie van IoT en IPS metingen (eventueel met 5G communicatie) gekoppeld aan op AI gebaseerde AAD methode en gerapporteerd via klantvriendelijke AR interface(s) bij metingen in opslagruimtes in de breedste zin.

De EtE oplossingen noemen we ‘iSTorage’: intelligente inzet van deze vernieuwende technologieën ter bevordering van de kwaliteit van het bewaartraject van goederen. We richten de verworven kennis door te geven aan het potentieel van Vlaamse IT- en elektronica integratoren en het potentieel van Vlaamse KMO’s die opslag en/of transport van goederen als werkterrein hebben.

De prioritaire groep hierbinnen zijn de bedrijven die deze methoden in en rond de voedingsketen uitvoeren. We richten de verworven kennis door te geven aan 22698 Vlaamse KMO’s met 10-249 personeelsleden inclusief de ongeveer 3000 technologie providers. Het project zorgt ervoor dat binnen de 2 jaar na einde van het onderzoek, iSTORAGE4SME een betrouwbaar en betaalbaar middel wordt voor de Vlaamse KMO om de controle van bewaaromstandigheden in grote opslagruimten en tijdens transport te verfijnen en te vergemakkelijken, waardoor optimale bewaarcondities kunnen worden gegarandeerd.

Daarnaast zal de oplossing ervoor zorgen dat de kost van de monitoring van storage kan verlagen t.o.v. van de huidige werkmethodes waardoor de Vlaamse KMO een betere concurrentiepositie kan innemen t.o.v. het buitenland. Het gebruik van de oplossing binnen de ‘AgroFood’ sector zal leiden tot minder bewaar-anomalieën, in het bijzonder bij bewaring van verse producten van uiteenlopende productkwaliteit, waardoor minder voedselverliezen in de agrovoedingsketen optreden. Daarnaast zal de technologie verder evolueren naar andere E2E oplossingen die inzetbaarheid ervan binnen andere omgevingen dan ‘storage’ – en dus groter doelpubliek aan Vlaamse KMO’s - mogelijk zal maken.

Het project zorgt voor nieuwe start-ups in de IT-integratiesector en consultancy. HOWEST kan de opgebouwde expertise valideren door een ‘expertise’ centrum uit te bouwen – in samenwerking met de partners – waarbij potentieel geïnteresseerde KMO’s voor eerstelijnsadvies en haalbaarheid van hun project terecht kunnen. Die haalbaarheidsstudies kunnen ondersteund worden door bachelorproeven en stages.

HOWEST ontwikkelt een nieuwe module ADD in Toegepaste informatica , traject ‘AI Business Professional’ en in het Postgraduaat Applied AI wordt iSTORAGE4SME een keuzemodule (zo kunnen personeelsleden van bedrijven zich updaten). Inagro kan de uitgewerkte oplossingen demonstreren naar de partijen, actief in de agrovoedingssector, waardoor de oplossingen snel ingang zullen vinden in de praktijk. (Demonstrators) Er wordt verwacht ongeveer 500 studenten en 50 lectoren te bereiken met de projectresultaten via cursussen, bachelorproeven, infosessies en studiedagen.

Partners

Financiers

VLAIO

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.