Fietsen naar Morgen

Fietstocht Pittem

Project info

Project info

Project type

PDPO

Startdatum

13/05/2022

Einddatum

31/12/2024

In dit project willen we rond fietsroutes kleine, lokale communities maken. We brengen ondernemers en andere plekhouders op het platteland samen, ze leren elkaar (beter) kennen, zoeken samenwerkingsmogelijkheden waardoor ze hun productaanbod versterken. Het is de fietsroute die hen verbindt. Elke community wordt op maat uitgewerkt, gebiedsgericht en gedifferentieerd.

Fietsers ontdekken de samenwerkingsprojecten tijdens hun fietstocht. Elk jaar 6 miljoen recreatieve fietsers in West-Vlaanderen vormen een groot potentieel voor deze landbouwers en andere lokale ondernemers.

Met dit project organiseren we ons met de plekhouders zodat we de beleving van het platteland tijdens het fietsen verhogen, sneller kunnen transformeren bij veranderende omstandigheden en het sociaal isolement bij plekhouders verminderen. De plekhouders worden een stukje medeeigenaar van de route en betrekken we in de uitwerking van initiatieven.

Dit project sluit aan bij de strategie Reizen naar Morgen van Toerisme Vlaanderen die streeft naar duurzaam toerisme en recreatie met meerwaarde voor zowel de bezoeker als de lokale inwoners. Inagro wordt in dit project co-promotor. Zij hebben een sterke band met lokale producenten waardoor we sneller vooruit kunnen. Zij zorgen binnen dit project voor storytelling en laagdrempelige landbouweducatie i'onderweg' en creëren een innovatief take-away hoevepicknick concept.

Partners

Financiers

VLM - Vlaamse Land Maatschappij

Demo Landbouw en Visserij (incl. Europese Unie)

Provincie West-Vlaanderen

Europese Unie

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.