Een oesterzwamburger vol eiwitten

rode boon

Project info

Project type

Projecten relance 2021

Start date

01/09/2022

End date

30/06/2024

Binnen dit project wordt er op zoek gegaan naar een eiwitrijke toevoeging die gezamenlijk met de ‘oesterzwamburger’ kan groeien en als alternatieve eiwitbron voor humane consumptie kan dienen: de tempeh van Belgische rode boon (Casibeans). Daarnaast worden 500 consumenten (studenten, regio Brugge) geactiveerd om kennis te maken met dit plantaardig alternatief. Hierbij wordt getracht om de voordelen van alternatieve eiwitten in de verf te zetten: oesterzwamburgers zijn een volwaardig en lekker alternatief voor klassieke eiwitbronnen die eenvoudig geïncorporeerd kunnen worden in ons reguliere voedingspatroon. Hierbij wordt de consument ook aangespoord om kennis te verwerven in de bereiding van plantaardige eiwitten, zoals de oesterzwamburger vol eiwitten.

Partners

Inagro vzw

Vives Hogeschool

Brugs Food Lab (BE)

Kopje Zwam CVBA (BE)

Casibeans BVBA (BE)

Rikolto (BE)

Financers

Demo Landbouw en Visserij (incl. Europese Unie)

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.