Een oesterzwamburger vol eiwitten


Project info
Project type
Start date
01/09/2022End date
30/06/2024Binnen dit project wordt er op zoek gegaan naar een eiwitrijke toevoeging die gezamenlijk met de ‘oesterzwamburger’ kan groeien en als alternatieve eiwitbron voor humane consumptie kan dienen: de tempeh van Belgische rode boon (Casibeans). Daarnaast worden 500 consumenten (studenten, regio Brugge) geactiveerd om kennis te maken met dit plantaardig alternatief. Hierbij wordt getracht om de voordelen van alternatieve eiwitten in de verf te zetten: oesterzwamburgers zijn een volwaardig en lekker alternatief voor klassieke eiwitbronnen die eenvoudig geïncorporeerd kunnen worden in ons reguliere voedingspatroon. Hierbij wordt de consument ook aangespoord om kennis te verwerven in de bereiding van plantaardige eiwitten, zoals de oesterzwamburger vol eiwitten.
Partners
Inagro vzw

Vives Hogeschool

Brugs Food Lab (BE)

Kopje Zwam CVBA (BE)

Casibeans BVBA (BE)

Rikolto (BE)

Financers
Demo Landbouw en Visserij (incl. Europese Unie)
