Thematisch uitwisselingsmoment 'Fractioneren in mais, kan dat?'
Op donderdag 7 april om 20u organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een 3de thematisch uitwisselingsmoment over de bemesting in mais.
In het ideale geval geven we aan onze teelt een basisbemesting bij de zaai die we nadien kunnen corrigeren. Door via een bodemstaalname na de zaai te meten hoeveel N er 'klaar zit' om door de plant opgenomen te worden, weten we met welke hoeveelheid (kunstmest)stikstof we nog moeten bijsturen.
Bij mais geven we nagenoeg de volledige basisbemesting via organische bemesting vlak voor de zaai. Organische mest werkt traag en daarom wordt ook de aanvullende kunstmestbemesting - als deze al gegeven wordt - bij de zaai gegeven.
Kan dit anders? In dit laatste thematisch uitwisselingsmoment van deze reeks spreekt Kristof Gelaude uit West-Vlaanderen over zijn ervaringen met het later bijmesten met kunstmest. Ontdek hoe en waarom hij dit doet. Daarnaast bekijken we ook hoe we mais met een snede gras ervoor gefractioneerd bemesten.
Interactie
Omdat ook jouw kant van het verhaal belangrijk is, voorzien we ruim de tijd voor discussie en vragen. Stuur ons dus gerust een aantal vragen op voorhand door of stel jouw vraag op de dag zelf.
Interesse? Schrijf snel in!
Het thematisch uitwisselingsmoment ‘Fractioneren in mais, kan dat?’ gaat door op donderdag 7 april om 20 u via Microsoft Teams.
Was je reeds ingeschreven voor het 1ste of 2de thematisch uitwisselingsmoment over mais in maart 2022, dan ben je ook automatisch ingeschreven voor 7 april.
Was je nog niet ingeschreven, dat kan nog tot op de dag vóór het thematisch uitwisselingsmoment en doe je op volgende manier:
- Maak een account aan op de website van B3W als je deze nog niet hebt
- Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail)
- Meld je na het aanmaken van je account aan op de website en klik op ‘evenementen’ of gebruik de rechtstreekse link.
Na inschrijving kan je op het discussieforum op de B3W-website alvast jouw vragen stellen. Op de dag van het thematische uitwisselingsmoment zal je voor de middag een e-mail met de link om deel te nemen ontvangen.
Interesse?
B3W
B3W is een samenwerking van dertien Vlaamse onderzoeks- en praktijkcentra, in opdracht van de Vlaamse Landmaatschappij (VLM), om de bodem- en waterkwaliteit te verbeteren. De focus hierbij ligt op het delen van goede praktijken en kennis.