Nieuwe windmolen versterkt Inagro’s inzet op hernieuwbare energie
Meer hernieuwbare energie voor Inagro, want we installeerden een middelgrote windmolen op onze site in Rumbeke-Beitem. De investering biedt niet alleen extra energieproductie, maar zorgt er ook voor dat we meer kennis en expertise over windenergie kunnen opbouwen.
Bewuste keuze voor middelgrote windmolen
De nieuwe windmolen heeft een ashoogte van 36 meter en een rotordiameter van 27 meter. De keuze voor een middelgrote windmolen is zeer bewust. De verwachte opbrengst is zo’n 200.000 kWh per jaar, en dat komt overeen met de behoeften van een gemiddeld melkvee- of varkensbedrijf.
“Het zou kunnen dat middelgrote windmolens in de toekomst vaker zullen ingezet worden op landbouwbedrijven omdat ze een aanzienlijk hogere opbrengst leveren dan kleine windmolens”, zegt Inagro energie-expert Pieter Vercruysse daar nog over.
Praktijkervaring en advies op maat
En het draait niet enkel om opbrengst, ook op vlak van kennis is deze investering een grote meerwaarde. Inagro gebruikt die opgedane kennis en praktijkervaring rond hernieuwbare energiebronnen om landbouwers te adviseren:
-
Elk advies begint met een grondige analyse van het energieverbruik en het opstellen van een energieprofiel van het bedrijf.
-
Hieruit volgt een concreet advies over welke energiebronnen het meest geschikt zijn voor de specifieke situatie van de landbouwer.
-
Inagro helpt ook bij het vergelijken van offertes, het aanvragen van subsidies en het plannen van energie-oplossingen die piekverbruik kunnen opvangen.
Ons advies is maatwerk. We helpen landbouwers om weloverwogen keuzes te maken die passen bij hun bedrijf. Dankzij praktische inzichten en duidelijke analyses ondersteunen we bij het kijken naar het besparingspotentieel en het kostenplaatje van hernieuwbare energiebronnen.
Landbouwers die interesse hebben, kunnen een adviesaanvraag indienen.
Investering in de toekomst
De windmolen is trouwens niet de enige vorm van hernieuwbare energie op Inagro: ook onze zonnepanelen met een jaaropbrengst van 400.000 kWh en biogasinstallatie die reststromen opwaardeert, blijven ankerpunten in de weg richting groenere energieproductie. Het zijn als het ware investeringen in de toekomst, die ons weerbaarder maken tegen klimaatverandering en samen een complementair en betrouwbaar energiesysteem vormen, ongeacht de weersomstandigheden.