Landschappelijke integratie volgens Mieke & Patrick en Franky & Tuur - deel 1
Wil je als land- of tuinbouwbedrijf uitbreiden of verbouwen, dan heeft dat een impact op het landschap. Om die verandering optimaal in het landschap te doen passen, investeer je in landschappelijke integratie. Streekeigen natuurlijke beplanting voorzien is meestal een verplichte voorwaarde in een omgevingsvergunning. Maar voor veel land- en tuinbouwers is landschappelijke integratie meer dan een verplichting bij bouw- of verbouwplannen. Ze doen het ook uit eigen beweging, omdat ze trots zijn op hun bedrijf. Zo ook Patrick en Mieke en Franky en Tuur. Bekijk hun getuigenis in deze video:
Ook investeren in een mooie omgeving? Maak gebruik van subsidies én advies!
Wil je je bedrijf ook integreren met beplanting? Wacht dan niet te lang, want het plantseizoen loopt van midden november tot eind februari.
- Investeren in beplanting kost geld. Gelukkig kan je rekenen op financiële steun. Plant je dit plantseizoen nog aan voor een bedrag lager dan 1000 euro, dan is de provinciale plantgoedsubsidie een interessante subsidie. Bedraagt je investering meer dan 1000 euro, dan maak je beter gebruik van NPI-steun. Informeer je over het subsidiesysteem dat het best bij je past via onze webpagina of onze adviseurs bedrijfsintegratie.
- Heb je vragen over de uitvoering van je beplantingsplan? Wij staan (telefonisch) voor je klaar met advies. Telefoneer rechtstreeks naar onze adviseur Wout Heusequin via 051 27 33 95 of plan een gesprek in via e-mail naar bedrijfsintegratie@inagro.be.
Het PDPO-project Bedrijfsintegratie in praktijk is een hefboom naar meer realisaties van landschappelijke beplantingsplannen bij land- en tuinbouwbedrijven en een brede maatschappelijke dialoog over landschapskwaliteit. Lees meer op de projectpagina.
Met steun van het ELFPO, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.