Bemesten in prei? Leer uit ervaringen van collega-landbouwer Benny
Maak kennis met landbouwer Benny uit Bornem
Op woensdag 27 oktober organiseert B3W, de Begeleidingsdienst voor Betere Bodem en Waterkwaliteit, een thematisch uitwisselingsmoment over de bemestingsstrategie in prei. Tijdens een thematisch uitwisselingsmoment gooit een land- of tuinbouwer de deuren van zijn bedrijf voor je open. Vanop zijn eigen bedrijf vertelt hij je over een praktijk of techniek die hij toepast. Landbouwer Benny Bolsens uit Bornem deelt graag zijn ervaring met bemesting in prei. Hij licht toe hoe hij de bemesting in prei aanpakt en waarom hij voor een bepaalde strategie kiest.
Als je deelneemt aan het thematische uitwisselingsmoment, dan krijg je ongetwijfeld een antwoord op deze vragen:
- Hoe maakt Benny de keuze om een (bij)bemesting uit te voeren?
- Kan bladvoeding iets betekenen in prei?
- Wat is het belang van een bouwvooranalyse?
- Geeft telen op ruggen extra mogelijkheden?
De begeleiders van B3W zullen deze onderwerpen ruimer kaderen. Zo kom je ook te weten hoe bemestingsadviezen zijn opgebouwd en hoe je ze kunt gebruiken om te zorgen voor een goede teelt én bodemkwaliteit.
Interesse? Schrijf je in via de B3W-website!
Nog niet geregistreerd bij B3W?
Volg dan deze stappen om je in te schrijven:
- Maak een account aan op de website van B3W: https://b3w.vlaanderen.be/user/register.
- Bevestig je registratie via de link die je ontvangt in je mailbox (check eventueel de map met ongewenste mail).
- Klik via ‘evenementen’ door naar dit uitwisselingsmoment, of gebruik deze rechtstreekse link.
- Schrijf je in via de knop ‘Inschrijven’.
Nadat je je hebt ingeschreven voor het thematische uitwisselingsmoment op 27 oktober, kun je op het discussieforum op de B3W-website alvast vragen stellen over bemesting in prei of er jouw eigen ervaring delen.
Over B3W
Een vruchtbare bodem en een correct gebruik van meststoffen dragen bij aan het succes van elk landbouwbedrijf. B3W, de Begeleidingsdienst voor een Betere Bodem en Waterkwaliteit, helpt landbouwbedrijven om goede praktijken en technieken toe te passen in hun eigen bedrijfsvoering. Dertien Vlaamse praktijk- en onderzoekscentra zetten hun schouders onder de begeleidingsdienst en brengen hun kennis rechtstreeks tot bij de boer. Daarbij besteden we specifieke aandacht aan water, bodem en lucht, en houden we de volledige nutriëntencyclus van een bedrijf voor ogen.