Springkoetjes landbouweducatief uitleendepot

Je activiteit op UIT in Vlaanderen plaatsen

Organiseer je een activiteit of zomerevent op je bedrijf? Besteed voldoende aandacht aan de promotie ervan. Je activiteit registreren in de databank 'UIT in Vlaanderen' is alvast een interessante optie.

De grote vrijetijdsagenda 'UIT in Vlaanderen' is niet alleen gratis en gebruiksvriendelijk. Tal van gemeenten en organisaties putten eruit om hun lokale kalender samen te stellen. Met weinig moeite bereik je dus meteen een breed publiek. Organiseer je een activiteit of zomerevent op je landbouwbedrijf? Registreer ze dan zeker in de databank. We helpen je op weg.

Bereik een groot publiek

De UIT-databank verzamelt heel wat Vlaamse activiteiten op één digitale plek. Iedereen kan er gratis en onbeperkt cultuur- en vrijetijdsactiviteiten publiceren met details als plaats, prijs, website en foto. De databank levert informatie aan meer dan 1.000 online en offline agenda's, waaronder UiTinvlaanderen, UiTmetVlieg, websites en infomagazines van steden en gemeenten en streekbladen. Probeer dit gebruiksvriendelijk promotiekanaal uit! Zodra je een account hebt, kan je meteen aan de slag.

Goed om weten

  • Je kan je registratie tussentijds als concept bewaren in afwachting van werkelijke publicatie.
  • Eerder geregistreerde activiteiten kan je terug oproepen en snel aanpassen aan een nieuwe editie.

Registreer je activiteit

  1. Surf naar www.uitinvlaanderen.be.
  2. Klik rechtsboven op “Voeg je aanbod toe”.
  3. Heb je nog geen account? Maak een account aan. Heb je wel al een account? Log in.
  4. Klik op de blauwe knop “Evenement toevoegen” om een nieuwe activiteit te registeren en volg de stapjes om alle details toe te voegen. Klik op “Meteen publiceren” om de activiteit te lanceren of klik op “Later publiceren” om je activiteit als concept op te slaan en later te lanceren.

Wil je een gedetailleerder stappenplan? Stad Geel maakte een mooie videohandleiding.
 

Tip: voeg hashtags en kenmerken toe

Waarom?

Door kenmerken toe te voegen aan je activiteit verschijnt jouw aanbod automatisch in lokale vrijetijdskalenders. Denk aan gemeenten die filteren op activiteiten in hun postcode. Zonder extra moeite surf je mee in hun communicatie. Bovendien kunnen bezoekers van de Uit-databank je activiteit sneller vinden via de filters. Denk aan gezinnen die zoeken naar kindvriendelijke activiteiten komende zondag in hun buurt.

 

Hoe?

Kenmerken toevoegen kan...

  • ... als hashtags die je toevoegt op het einde van de beschrijving van je activiteit = # (bv. #ikzomerwestvlaams).
  • ... als label dat je toevoegt nadat je je activiteit (tijdelijk) hebt opgeslagen.

Tip: Hashtags in de beschrijving werken het best om opgepikt te worden.

 

Welke?

  1. Verplaats je in de eerste plaats de rol van je publiek. Gebruik de thema’s waar zij naar zoeken. Bijvoorbeeld #vaderdag, #wandelen, #maisdoolhof, #popupbar, #ijsje…
  2. Surf mee op campagnes van Westtoer en de provincie West-Vlaanderen. Voeg een of meerdere van onderstaande kenmerken toe. Een fietstocht met picknickarrangement in de Westhoek kan je bijvoorbeeld voorzien van kenmerken #ikzomerWVL, #proefdeboerderij, #lekkerlokaal, #toerismewesthoek.
hashtags Uit-databank

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.