Champignons in teeltbed

Leerlingen verbinden met voeding

Weten waar je eten vandaan komt en welke zorg de teelt vraagt, versterkt de waardering en verbondenheid met voedsel. Van oudsher heeft Inagro de ambitie om kennis over voeding en de waardering voor voedselproductie te verhogen. In 2023 vierden we het jubileum van een gevestigde waarde én lanceerden we een nieuwe uitwisseling.

20 jaar champignonteeltkits

Inagro vierde het twintigjarige jubileum van de champignonteeltkits. De kit, een zak gevuld met compost en dekaarde, wordt gratis ter beschikking gesteld aan leerkrachten in West-Vlaanderen. Zo leren de leerlingen het groeiproces van de champignon beter te begrijpen. Voor deze feesteditie ontwikkelden we een receptenboekje, want champignons verwerken en proeven doet de waardering groeien. Daarnaast konden leerkrachten een kijkje nemen achter de schermen van de afdeling eetbare paddenstoelen van Inagro. Geïnteresseerde leerkrachten kwamen te weten hoe de voorbereiding van de teeltkits verloopt en hoe de professionele champignonteelt en het daarbij horende onderzoek verlopen.

Studenten hotelschool Ter Duinen de boer op

Het Leader-project ‘Westhoek op je bord’ wil korteketenondernemers en toeristische ondernemers dichter bij elkaar brengen om de verkoop van hoeveproducten bij horeca en logiesaanbieders te stimuleren. Een uitwisseling tussen producenten en studenten van de hotelschool Ter Duinen was een eerste concrete actie. Op één dag bezochten de studenten een zuivelproducent, een groente- of fruitkweker en een hoeveslagerij. Onder begeleiding van streekgastronomiechefs werden de studenten nadien uitgedaagd om aan de slag te gaan met Westhoek-producten. Die ervaring zal de chefs in spe inspireren om innovatieve recepten voor de toeristische sector te ontwikkelen.

  • Vorige pagina

    << Groeninspanningen in de kijker

  • Volgende pagina

    Management van korteketen- en bezoekboerderijen >>

  • Terug naar overzicht

    Hoofdstuk Bedrijfsvisie