Render Agrotopia bezoekerscorridor

Demo en expozone

Met haar locatie nabij de producenten en afnemers van verse groenten vormt de dakserre een unieke locatie voor kennisuitwisseling en demonstratie. Dat biedt kansen om jouw (commercieel) aanbod voor te stellen aan glastuinbouwers en sectorgenoten.

Met haar locatie nabij de producenten en afnemers van verse groenten vormt de dakserre dé ideale plaats voor kennisuitwisseling en demonstratie. De ingang met brede, opgaande trap nodigt bezoekers uit om deel te nemen aan het onderzoek en leidt naar het stadstuinbouwplein met bezoekersfaciliteiten in het hart van het gebouw. Naast onderzoek en ontwikkeling zijn ook ontmoeting en demonstratie belangrijke functies van de dakserre. Zo moet Agrotopia letterlijk en figuurlijk ruimte geven aan de glasgroentesector. Ook jouw bedrijf is welkom om innovaties en technologieën tentoon te stellen.

Teler-onderzoeker-leverancier

In de expozone kunnen toeleveringsbedrijven hun innovaties, laatste ontwikkelingen en technologieën tentoonstellen. Daarvoor stellen 3 verschillende expopakketten ter beschikking: Silver Seedling publipakket, Golden Growth expopakket en Platinum Produce expopakket. Daarnaast kunnen bedrijven ook innovatieve technieken en teeltmethoden demonstreren in de teeltcompartimenten. Adviseurs en onderzoekers delen hun bevindingen met telers en sectorgenoten, onder meer op het stadstuinbouwplein en in het auditorium.

Agrotopia expozone

Producent-consument

Technologie is een deel van het antwoord op de nood aan circulair en duurzaam ondernemen én voldoende gezonde voeding. Wederzijds begrip tussen boer en burger is dan ook een vereiste om landbouw verder alle kansen te geven in de toekomst. Inagro gaat de uitdaging aan om draagvlak te creëren bij de consument onder meer door afstanden te verkleinen.

Via bezoekerscorridors in Agrotopia krijgt ook het publiek de mogelijkheid om kennis te maken met de glastuinbouw. De hoogtechnologische onderzoeksfaciliteiten voor de teelt van vrucht- en bladgroenten zijn omringd door een educatieve looproute. Agrotopia vormt dan ook een gebalanceerd en gastvrij huis waar producent én consument elkaar kunnen ontmoeten.

Bezoekers in Agrotopia

Wil je ook demonstreren?

Heb je als toeleveringsbedrijf voor de glastuinbouw en/of professionele stadstuinbouw interesse om jouw innovaties in onze dakserre te demonstreren? Maak vrijblijvend en gratis een afspraak voor een persoonlijk gesprek. We ontdekken samen de unieke kansen die Agrotopia biedt voor jouw bedrijf.