Vleesveecongres - Goede praktijken in de vleesveehouderij

Gratis deelname. Inschrijven is verplicht.
Vleesvee houden vergt een multidisciplinaire aanpak. Een professionele vleesveehouder met parate kennis van voeding, huisvesting, dierengezondheid, genetica en economie haalt betere zoötechnische en bedrijfseconomische resultaten. Echter, de evolutie in al deze domeinen gaat zeer snel. Voortdurende bijscholing door de professionele vleesveehouder is dan ook op zijn plaats. Tijdens deze studiedag die gekoppeld is aan een bedrijfsbezoek wordt u geïnformeerd over voerefficiëntie, rendabiliteit, bioveiligheid, kalveropfok en watergebruik bij vleesvee.
Programma
09:30 - Ontvangst met koffie
10:00 - Voormiddagsessie
- Welke bedrijfseconomische en technische parameters bepalen het arbeidsinkomen op een vleesveebedrijf? – Goedele Vrints (Departement Landbouw en Visserij)
- Nieuwe inzichten aangaande kalveropfok – Geert Hoflack (MSD)
- Drinkwaterkwaliteit voor vleesvee: onderschat of overroepen? – An Cools (Inagro)
- Hoe behaal je een betere voerefficiëntie bij vleesvee?– Anne Vandelannoote (Arvesta)
12:50 - Lunch (Broodjesmaaltijd met soep)
14:15 - Namiddagsessie:
Van theorie naar praktijk - bedrijfsbezoek bij familie Theunis (1/07): voorstelling bedrijf met aandacht voor bioveiligheid, water, rantsoenberekening en rendabiliteit.
16:45 - Einde
Deelname
Deelnemen kan door zich in te schrijven via het inschrijvingsformulier voor Glabbeek tegen 28 juni 2022. De deelnameprijs bedraagt 25 euro per persoon, te betalen via overschrijving op rekeningnummer BE 78 4437 6254 4186 (CRV B.V. België) met vermelding van ‘naam + locatie + vleesveecongres 2022’ of via een QR-code die u ontvangt bij het inschrijvingsformulier.
Meer info
- Laurence Hubrecht
0473 83 70 60
Laurence.Hubrecht@lv.vlaanderen.be - Elke Vrancken
0477 98 74 41
elke.vrancken@lv.vlaanderen.be
