Netwerkevent Circulaire Economie: Hoe maken we van circulair CO2-neutraal bouwen de norm?

Gratis deelname
Lokale natuurlijke materialen
Samen onderzoeken we hoe lokale natuurlijke materialen zoals kalkhennep, stro, kaphout en leem de CO2-voetafdruk van de bouw drastisch kunnen verlagen, om in 2050 better than zero carbon te behalen.
Wat houdt de introductie van natuurlijke materialen tegen? Hoe schatten we correct de CO2e-impact en de LCA van materialen en gebouwen in? Hoe schalen we biobased bouwen op tot de norm voor de bouwsector, opdrachtgevers en overheden? Is het CO2-label het EPC van de toekomst?
Denk en doe mee!
Hoe krijgen we natuurlijk bouwen in een versnelling? Wat denk jij van lokale natuurlijke materialen? Zou je ze voorschrijven als architect of eisen als opdrachtgever? Wil je ermee werken als aannemer? Heb je er goede ervaringen mee of ben je kritisch? We horen het allemaal graag op dit inspiratie-event. Je mag ons ook vragen op voorhanden doormailen!
Programma
- 16u00: Ontvangst
- 16u15: Marijke Steeman, UGent, schetst het brede beeld
- 16u50: Projectpartners Pixii, Labland, Woonder, Inagro en Murmuur schetsen het belang van hun eigen organisatie in dit project
- 17u40: Vragensessie
- 18u10: Afsluiter met een hapje en drankje
- 19u00: Einde
Foto door Martin Reisch via Unsplash.
Labland, Woonder, Inagro, UGent, Murmuur architecten en Pixii / Passiefhuis-Platform bundelen hun krachten voor een projectoproep binnen Living Labs Circulaire Economie, uitgeschreven door Vlaio.