Over koetjes en kalfjes

Trefdag Melkvee

Over koetjes en kalfjes

Onze tweejaarlijkse Trefdag Melkveehouderij vindt plaats op de eerste vrijdag van februari. De derde editie ging door op vrijdag 2 februari 2024.

De voormiddag bestaat uit een plenair gedeelte waar één of twee gastsprekers een interessant topic brengen voor de ganse groep. Na de lunch zijn er verschillende keuzesessies met meer technische onderwerpen, waarvan de deelnemers er twee kunnen kiezen. 

Deelname is GRATIS voor melkveehouders. Niet-melkveehouders of deelnemers met een commercieel doel betalen €50/persoon. Inschrijven is verplicht. Meer info volgt.

Terugblik naar vorige edities

Tijdens de eerste editie (2019) stond het welzijn van de koe centraal. Zowel vanuit technische als ethische invalshoek werd ingezoomd op het thema.
In de voormiddag wist gastspreker Joep Driessen het publiek te inspireren met zijn interessant verhaal over de lichaamstaal van de koe en hoe te vertalen naar concrete managementacties, gevolgd door Stef Aerts die de melkveehouders leerde om in dialoog te gaan met consumenten en op een positieve manier om te gaan met vragen.

Met het thema 'arbeid' als rode draad ging de tweede, uitgestelde editie (Corona) in september 2022 van start. Jan Hulsen was onze hoofdspreker en lichtte toe hoe je de arbeidsefficiëntie op je melkveebedrijf verhoogt met tips & tricks om zelf aan de slag te gaan, waarna Annelien Jonckheere de deelnemers inspireerde rond hun eigen veerkracht en hoe je als melkveehouder hierin kan groeien.

Trefdag melkvee 2019

Reactie van een deelnemende melkveehouder

Ik pikte heel wat tips op waarmee ik mijn bedrijfsvoering verder kan verbeteren. Het is ook goed om eens op een ontspannen manier met collega’s te kunnen praten.

sfeerbeeld van trefdag melkvee

Enkele sfeerbeelden van de voorbij editie

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over de Trefdag Melkvee?
Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.
Heb je nog andere vragen rond deze dag?

Team veehouderij Inagro dankt de partners van het organiserend comité voor hun input:

Logobanner Trefdag Melkvee

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.