melkvee

Is een studieclub iets voor mij?

Je bedrijfsvoering verbeteren en bereid je kennis te delen? Dan zijn onze studieclubs zeker iets voor jou. Ontdek hoe ze in hun werk gaan.

De meerwaarde van een studieclub

Als landbouwer kan je veel van je collega’s leren door onderling kennis te delen.
Het dagelijks gebruik van bestaande en nieuwe technieken, met de bijhorende problematieken, zowel op het veld, in de stal als op de tractor, is een waardevolle bron van informatie. De praktische ervaringen van collega-landbouwers kunnen je helpen om het management te verbeteren op technisch en financieel vlak en om je bedrijfsvoering efficiënter te laten verlopen. Bovendien is het een aangename, sociale aangelegenheid.
Inagro organiseert en modereert deze studieclubs.

Welke studieclubs bestaan er?

Naargelang je specialisatie sluit je aan bij de passende dier-, teelt- of themagroep. Zo zijn er studieclubs voor hoeveproducenten, energiebesprekingen, pocketinstallaties, bodem, melkveehouders, varkenshouders…
Studieclubs zijn permanent of eenmalig. De permanente groepen komen meerdere keren per jaar samen, zoals de studieclubs voor melkveehouders en varkenshouders. De eenmalige groepen beperken zich tot een event of lopen tijdens de duur van een project. Voorbeelden van projectmatige studieclubs zijn de focusgroepen die binnen B3W georganiseerd worden.

melkvee

Praktisch

De bijeenkomsten vinden meestal plaats in een vergaderlokaal, maar kunnen evengoed bij iemand thuis zijn, wanneer er een bedrijfsbezoek aangekoppeld is, of op het veld. De locatie hangt af van het onderwerp.

Bij de eerste studieclub leerden we elkaar snel kennen, vooral tijdens de bijhorende rondleiding. Bij het thema ‘samenwerken met ouders’ en ‘bedrijfsovername’ was het bijzonder interessant om te horen hoe de samenwerking concreet verloopt bij andere bedrijven.

Een melkveehouder

melkvee

Interesse in een studieclub van een bepaalde sector?

  • Varkens

    Kennis en ervaringen delen is de beste manier om van elkaar te leren en jezelf continu te verbeteren. Dat is het fundament van onze studieclubs.

  • Melkvee

    Ontdek er alles over of schrijf je in.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.