Wijngaard - labo

Wijn

Om tot kwaliteitsvolle wijnen te komen, is het aangewezen om tussentijds je vinificatie op te volgen. Inagro helpt je daarbij door verscheidene kwaliteitsparameters te analyseren van de start tot het eindproduct.
Inagro controleert in korte doorlooptijd en tegen interessante tarieven op aanwezigheid van sulfiet, suiker, zuren, pH en alcohol in jouw wijn. De moderne en gevoelige laboratoriuminstrumenten in combinatie met een grote expertise voor betrouwbare analyse van kwaliteitsparameters maakt van Inagro jouw perfecte partner voor wijnanalyses.

Wijnanalyses zijn niet meer weg te denken uit de moderne wijnbouw. Voor een goede opvolging van onder meer de gisting of de appel-melkzuur-fermentatie is laboratoriumanalyse een belangrijke tool. Zo detecteer je eventuele pijnpunten en kan je tijdig bijsturen.  

Inagro analyseert deze parameters: 

  • Vrij sulfiet [mg/l] 
  • Totaal sulfiet [mg/l] 
  • Totale zuurheid [g H2SO4 /l] 
  • Glucose/fructose (de som) [g/l] 
  • Appelzuur [g/l] 
  • Melkzuur [g/l] 
  • Azijnzuur [g/l] 
  • Alcohol% [%vol] 
  • pH 

Labo-analyses om de kwaliteit van jouw wijn te verbeteren

Raadpleeg de digitale versie van onze wijnfolder voor bijkomende informatie.

Meer info

Heb je nog vragen bij het aanvragen van een staal bij Inagro?