beeld uit het labo bij de analyse van grondstalen

Praktijkonderzoeker labo

Wil je innovaties in het labo mee vormgeven? Sta je te popelen om nieuwe analyseapparatuur te introduceren en methoden uit te werken met impact voor de brede land- en tuinbouwsector? Dan is onze vacante functie iets voor jou. We bieden een uitdagende voltijdse job aan in Roeselare (Beitem). Solliciteer vandaag nog!. Ook pas afgestudeerden zijn welkom. Grijp je kans!

Jouw job

Vanuit jouw drang naar innovatie werk je een langetermijnplanning uit om het analyseportfolio van het labo af te stemmen op de technologische en kwalitatieve eisen van interne en externe klanten en van controle- en certificatieorganen (BELAC, Vlarel,..). Je bent de wetenschappelijke brug tussen het labo en de onderzoeksgroepen van Inagro. Via je netwerk van interne en externe onderzoekers, toestelproducenten en de brede agrifoodsector capteer je vragen en uitdagingen die relevant zijn voor het labo.

 • Je staat in voor de planning, implementatie en validatie van nieuwe toestellen en analysetechnieken. Samen met de toestelverantwoordelijken vertaal je de resultaten in coherente werkinstructies op maat van de laboranten.
 • In het labo ben je het aanspreekpunt voor onderzoekers van andere teams. Je behandelt specifieke vragen of opdrachten uit hun projectwerking.
 • Je ontwikkelt een extern netwerk, van academisch tot agrarisch, en zorgt voor de nodige verbinding met de expertise van de relevante onderzoeksgroepen in Inagro.
 • Je houdt de vinger aan de pols in innoverende technieken, wat ons in staat stelt om nieuwe relevante diensten te ontwikkelen en aan te bieden of om bestaande analyses performanter te maken.
Labo grondanalyse

Onze verwachtingen

 • Je beschikt over een masterdiploma in (bio)ingenieurswetenschappen of kunt relevante ervaring voorleggen.
 • Je hebt een brede kennis van en interesse in analysetechnieken relevant voor de agrifoodsector.
 • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels. Je hebt ook kennis van het Frans.
 • Je denkt analytisch, probleemoplossend en praktijkgericht. Daarnaast ben je creatief en ondernemend. Je hebt ook interesse in innovatie en gaat graag op zoek naar opportuniteiten.
 • Je werkt proactief en planmatig. Je kunt zelfstandig werken en plannen, maar ook samenwerken met anderen gaat je goed af.
 • Je kunt vlot communiceren, houdt van netwerken en hebt een vlotte pen. Ook spreken voor groepen gaat je goed af.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen.

Heb je de juiste competenties maar nog niet veel ervaring? Grijp ook je kans!

Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.

Ons aanbod

We bieden een gevarieerde, voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket (niveau A). Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling en een telewerkpolicy. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie die actief is in duurzame land- en tuinbouw, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen.

Interesse? Solliciteer nu!

Is deze job jou op het lijf geschreven? Overtuig ons dan snel van je kunnen! Solliciteer via onderstaand formulier, tik je gegevens in en voeg je cv en motivatiebrief toe. We nemen snel contact met je op. Ben je een geschikte kandidaat, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. Voor meer informatie kan je contact opnemen met labomanager Stijn Goemaere via stijn.goemaere@inagro.be.

Stel je kandidaat

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.