Koeien in de weide

Praktijkonderzoeker biologische voederteelten en veehouderij

Heb je affiniteit met de biologische veehouderij? Wil je de sector een duwtje in de rug geven? En heb je interesse in onderzoek naar (ruw)voederteelten? Dan is onze vacante functie iets voor jou. We bieden een uitdagende, voltijdse job aan in Roeselare (Beitem). Solliciteer vandaag nog! Ook pas afgestudeerden zijn welkom. Grijp je kans!

Jouw job

Via je netwerk van telers en stakeholders capteer je teelttechnische vragen en uitdagingen in de biologische veehouderij. Samen met collega’s van de clusters biologische productie en melkvee- en varkenshouderij zet je onderzoeksinitiatieven op om antwoorden te formuleren. Daarbij specialiseer je je in ruwvoederwinning en valorisatie. De onderzoeksresultaten vertaal je naar bruikbare antwoorden voor de doelgroep.

  • Je staat in voor de planning en uitvoering van praktijkonderzoek in (ruw)voederteelten dat bijdraagt aan een proactieve ontwikkeling van de biologische veehouderijsector in Vlaanderen. Je weet de resultaten coherent te vertalen op maat van de veehouders.
  • Je bent het aanspreekpunt voor de verschillende biologische veehouderijsectoren en zorgt voor de nodige verbinding met de expertise van de relevante onderzoeksgroepen in Inagro.
  • Je ontwikkelt nieuwe (Vlaamse en Europese) projecten, zodat Inagro in samenwerking met partners kan inspelen op de noden van de biologische veehouderij. In lopende projecten verzorg je de rapportage. De onderzoeksresultaten deel je in bondige en praktijkgerichte artikels en via voordrachten op veldbezoeken en studiedagen.
Onderzoeker ruikt aan ruwvoeder

Onze verwachtingen

  • Je beschikt over een masterdiploma in bio(ingenieurs)wetenschappen of kunt relevante ervaring voorleggen.
  • Je hebt een brede kennis van (ruw)voederteelten en een uitgesproken affiniteit met biologische veehouderij.
  • Je drukt je vlot uit in het Nederlands en het Engels. Je hebt ook kennis van het Frans.
  • Je denkt analytisch, probleemoplossend en praktijkgericht. Daarnaast ben je creatief en ondernemend. Je hebt ook interesse in innovatie en gaat graag op zoek naar opportuniteiten.
  • Je werkt proactief en planmatig. Je kunt zelfstandig werken en plannen, maar ook samenwerken met anderen gaat je goed af.
  • Je kunt vlot communiceren, houdt van netwerken en hebt een vlotte pen. Ook spreken voor groepen gaat je goed af.
  • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen.

Heb je de juiste competenties maar nog niet veel ervaring? Grijp ook je kans!

Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.

Ons aanbod

We bieden een gevarieerde, voltijdse job met een contract van onbepaalde duur en een interessant salarispakket (niveau A). Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling en een telewerkpolicy. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie die actief is in duurzame land- en tuinbouw, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen.

Interesse? Solliciteer nu!

Is deze job jou op het lijf geschreven? Overtuig ons dan snel van je kunnen! Solliciteer via onderstaand formulier, tik je gegevens in en voeg je cv en motivatiebrief toe. We nemen snel contact met je op. Ben je een geschikte kandidaat, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek. 

Voor meer inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met onderzoeksleider Joran Barbry via joran.barbry@inagro.be. Met vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij HR-medewerker Adelheid Deleu via adelheid.deleu@inagro.be of 051 27 32 07.

Stel je kandidaat.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.