Koeien in de weide

Expert melkveehouderij

Heb je affiniteit met de melkveehouderij? Wil je graag melkveehouders begeleiden om hun management te verduurzamen? Sta je te popelen om advies te geven en resultaten uit onderzoek te delen met veehouders? Dan is onze vacante functie iets voor jou. We bieden een uitdagende, voltijdse job aan in Roeselare (Beitem). Solliciteren kan tot en met 31 januari 2022. Ook pas afgestudeerden zijn welkom. Grijp je kans!

Jouw job

Als expert melkveehouderij begeleid je melkveehouders bij de verduurzaming van hun bedrijfsvoering in het kader van de klimaatuitdagingen. Je werkt samen met de onderzoekers en gaat vaak de baan op om kennis te verspreiden. Je maakt deel uit van het team Onderzoek en ontwikkeling in Inagro en krijgt een gevarieerd werkpakket.

 • Je scant de bedrijfsvoering van melkveehouders en formuleert een verbetertraject op maat van het bedrijf. Je begeleidt de veehouders ook bij de implementatie en uitvoering van hun traject.
 • Je zet je expertise in melkveevoeding en -management in om de bedrijfsvoering van melkveehouders te optimaliseren in het kader van de klimaatuitdagingen.
 • Je staat in voor de planning, begeleiding en opvolging van bedrijven en biedt praktische antwoorden voor vragen uit de sector. Je staat ook in voor de opmaak van de adviesrapporten en de projectrapportage.
 • Je neemt deel aan project- en sectorvergaderingen en werkt zelfstandig concrete actiepunten uit.
 • Resultaten deel je in bondige artikels en via voordrachten op studiedagen.
Adviseur begeleidt melkveehouder

Onze verwachtingen

 • Je beschikt over een masterdiploma in bio(ingenieurs)wetenschappen of kunt relevante ervaring voorleggen. Je hebt praktijkexpertise in melkveehouderij, -veevoeding en bedrijfsmanagement. Ervaring in praktijkgericht onderzoek en/of adviesverlening aan landbouwers is een pluspunt.
 • Energie en voldoening haal je uit de samenwerking met veehouders, collega-onderzoekers en adviseurs. Samenwerken in team gaat je goed af.
 • Je denkt analytisch en probleemoplossend. Je hebt interesse in innovatie.
 • Je kunt vlot en proactief communiceren, houdt van netwerken en hebt een vlotte pen.
 • Je kunt je werk zelfstandig plannen en organiseren en neemt graag initiatief.
 • Je beschikt over een rijbewijs B en een eigen wagen. 

Schoolverlaters zijn welkom.

Onze medewerkers zijn gedreven en creatief en brengen innovatieve ideeën aan. Ze gaan respectvol om met mensen en middelen en kunnen goed samenwerken. Ze werken efficiënt en resultaatgericht om de gemaakte afspraken en timing te behalen binnen het voorziene budget. Betrouwbaarheid en klantgerichtheid dragen we hoog in het vaandel. Bovendien hebben we aandacht voor kwaliteit, veiligheid en milieu.
 

Ons aanbod

We bieden een voltijdse job met een interessant salarispakket (niveau A). Je profiteert van een flexibele uur- en verlofregeling en een telewerkpolicy. Daarnaast krijg je maaltijdcheques, een hospitalisatie- en groepsverzekering en een fietsvergoeding. Je krijgt een functie in een professionele organisatie die actief is in duurzame land- en tuinbouw, met veel ruimte voor eigen aanpak, initiatief en opleidingskansen. 

Interesse? Solliciteer nu!

Is deze job jou op het lijf geschreven? Overtuig ons dan snel van je kunnen! Solliciteer vóór 1 februari 2022 via onderstaand formulier, tik je gegevens in en voeg je cv en motivatiebrief toe. Ben je een geschikte kandidaat, dan nodigen we je graag uit voor een gesprek.

Voor meer inhoudelijke informatie kan je contact opnemen met Isabelle Vuylsteke via isabelle.vuylsteke@inagro.be. Met vragen over de sollicitatieprocedure kan je terecht bij HR-medewerker Adelheid Deleu via adelheid.deleu@inagro.be of 051 27 32 07. 

Stel je kandidaat