trefdag melkvee

Trefdag Melkvee

Over koetjes en kalfjes

We nodigen je graag uit voor de trefdag ‘Over koetjes en kalfjes’. Een unieke dag boordevol nieuwe inzichten, praktische kennis en interessante ontmoetingen voor melkveehouders.
Hou alvast vrijdag 4 februari 2022 vrij in je agenda voor de volgende editie.

Voor de eerste trefdag van 'Over koetjes en kalfjes' zakten 140 melkveehouders op 1 februari 2019 af naar Beitem. Het programma vol leer- en netwerkmogelijkheden, een formule die al haar nut bewees op de jaarlijkse trefdagen van de VarkensAcademie, trok aan. 
Tijdens deze editie stond het welzijn van de koe centraal. Zowel vanuit technische als ethische invalshoek werd ingezoomd op het thema. Gastspreker Joep Driessen wist het publiek te inspireren met zijn interessant verhaal over de lichaamstaal van de koe en hoe te vertalen naar concrete managementacties. Spreker Stef Aerts leerde melkveehouders om in dialoog te gaan met consumenten en op een positieve manier om te gaan met vragen.
Na de lunch konden de deelnemers kiezen uit zes technische onderwerpen, gaande van voeders samenstellen tot stressvrij omgaan met dieren.

“Dat het evenement op korte termijn volzet was, toont de nood aan kennis en netwerking voor melkveehouders duidelijk aan”, vertelt afgevaardigd bestuurder Mia Demeulemeester trots.

Trefdag melkvee 2019

Reactie van een deelnemende melkveehouder

Ik pikte heel wat tips op waarmee ik mijn bedrijfsvoering verder kan verbeteren. Het is ook goed om eens op een ontspannen manier met collega’s te kunnen praten.

sfeerbeeld van trefdag melkvee

Onze tweejaarlijkse Trefdag Melkveehouderij vindt plaats op de eerste vrijdag van februari.
Omwille van Corona werd de tweede editie een jaartje uitgesteld, maar uitstel is geen afstel! Hou daarom alvast vrijdag 4 februari 2022 vrij in jouw agenda, voor de 2e editie van deze trefdag.

Deelname is GRATIS voor melkveehouders. Niet-melkveehouders of deelnemers met een commercieel doel betalen €50/persoon. Inschrijven is verplicht. Meer info volgt.

Meer weten?

Wil je graag meer informatie over de Trefdag Melkvee?
Schrijf je in op de wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte.
Heb je nog andere vragen rond deze dag?