Bedrijfsbeplanting

Extra visualisatie bedrijfsintegratie

Sinds midden 2021 is de dossiersamenstelling bij bepaalde aanvragen voor een omgevingsvergunning aangepast. Hoe je dossier samengesteld moet zijn, hangt af van de ligging van je bedrijf, de grootte en kenmerken van de constructie. Ontdek wat voor jouw land- of tuinbouwbedrijf van toepassing is.

Sinds midden 2021 is de dossiersamenstelling bij bepaalde aanvragen voor een omgevingsvergunning aangepast. Hoe je dossier samengesteld moet zijn, hangt af van de ligging van je bedrijf, de grootte en kenmerken van de constructie. Ontdek in dit handig schema wat voor jouw land- of tuinbouwbedrijf van toepassing is. Het schema toont in welke categorie je aanvraag valt en welke dossiersamenstelling daarbij hoort. 

Er wordt ingezet op extra visualisatie van de bedrijfsintegratie zodat vergunningverlenende instanties beter het beoogde effect kunnen inschatten. Onderstaande fiches met types beplanting kan je gebruiken als onderdeel van het landschappelijk integratieplan. Ze beschrijven kenmerken en het uitzicht van de gebruikte beplantingstypes én de landschappelijke impact ervan.

We geven de fiches regelmatig een update. Raadpleeg deze webpagina regelmatig voor de recentste versie. 

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.