Sfeerbeeld rozenfeest

Rozenfeest

Op de laatste zondag van juni in oneven jaren organiseren Inagro en de Provincie West-Vlaanderen een evenement in de rozentuin in Kortrijk. Op die dag zetten we de rozen op een feestelijke manier in de kijker. Iedereen is welkom!

Rozenfeest, daar ontluiken ideeën voor je tuin

Eind juni gonst het van de activiteit in de Kortrijkse rozentuin. Jaarlijks beoordeelt een internationale jury de nieuwe variëteiten in de rozenproeftuin. Om de twee jaar organiseren Inagro en Provincie West-Vlaanderen er ook het Rozenfeest. Op die dag zetten we de rozen op een feestelijke manier in de kijker. Rozenkenners en -liefhebbers genieten er van de rozenpracht. Jong en oud proeven letterlijk en figuurlijk van de tuin.

Op 25 juni is het weer zover! Onder de klinkende titel "Hier ontluiken ideeën voor je tuin" heten we je van harte welkom. Laat je via diverse activiteiten en experts inspireren voor jouw natuurlijke en klimaatrobuuste tuin. Ontdek de veelzijdigheid van natuurlijke materialen, de rijkdom van kruiden en de waarde van bijen. Knutsel met bloemen en andere kostbaarheden uit de natuur. En proef van de smaakvolle eigenschappen van natuur en landbouw.

Het volledige programma van het Rozenfeest 2023 ontdek je binnenkort op deze pagina.

In 2021 ontdekten de aanwezigen de geurige en smaakvolle eigenschappen van de rozen via verschillende activiteiten.

Rozenfeest