AGRIFOOD4FUTURE is een toonaangevend ERASMUS+ initiatief dat zich richt op de ontwikkeling van vaardigheden en onderwijsprogramma's in het beroepsonderwijs.
De hoofddoelstelling van dit project is de transitie naar veenarme en duurzame teeltsubstraten voor de sierteelt, zachtfruitteelt en de champignonteelt.
De realisatiegraad van landschappelijke beplantingsplannen bij land- en tuinbouwbedrijven blijft laag of gebrekkig. Dit project is een hefboom naar meer dialoog
Dit project heeft tot doel een oplossing voor de champignonsector te ontwikkelen waarbij een veenvrije dekaarde zal dienen als drager voor microbiota.
Dit project ontwikkelt een tool van akkerbouwgewassen geschikt voor de bio-economie en onderzoekt de teelt en verwerking van hennep, deder & yacon worden.
Tegen eind 2024 wordt de gegroeide oesterzwamburger van Kopje Zwam met tempeh van Belgische rode boon (viaCasibeans) verrijkt om een eiwitgehalte te garanderen