Bio rode kool

Kratos bio: Bedrijfsadvies voor biologische akkerbouwers en groentetelers

In biologische teelt zijn onkruidbeheersing, ziektepreventie en bemesting jaarlijks terugkerende uitdagingen. Je moet ook voldoen aan MAP VI, vergroening en andere wetgeving. Een combinatie van landbouwkundige maatregelen en een stevige bedrijfsorganisatie is nodig om daarop een antwoord te kunnen bieden. Inagro begeleidt je en biedt advies op maat van jouw bedrijf.

De bedrijfsbegeleiding gebeurt door een erkende en ervaren bio-adviseur van Inagro. Telers uit heel Vlaanderen kunnen hierop intekenen.

Dit advies beperkt zich tot gecertificeerde biologische telers.

De Vlaamse regering subsidieert bedrijfsadvisering in de biologische landbouw door erkende centra en bedrijfsadviseurs. Voor telers in omschakeling of met een wezenlijk areaal in omschakeling bedraagt die subsidie 75 % van het contractbedrag. In de andere gevallen is een subsidie van 50 % van het contractbedrag mogelijk.

Een standaardpakket bestaat uit:

  • Planningsgesprek in de winter: teeltplan, bemesting, bedrijfsorganisatie…
  • Eén bezoek voor opvolging tijdens het seizoen.
  • Advies via e-mail of telefoon.
  • Teeltactualiteit bio, bv.jaarabonnement.
  • Eventuele extra bezoeken, aan uurtarief, facultatief.

Heb je specifieke wensen? Dan is een individueel pakket op maat van jouw bedrijf mogelijk. Voor gespecialiseerde teelten, bv. witloof of paddenstoelen, behoort een afspraak samen met de gangbare teeltbegeleiders van Inagro ook tot de mogelijkheden.

Kratos-Bio advies2

Begeleiding aanvragen?

Vraag eerst naar jouw gewenst begeleidingstraject bij onze adviseur!
Dien daarna je aanvraag in via het e-loket.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.