Agrotopia bij zonsondergang

Bezoek Agrotopia

Agrotopia is een stuwende kracht voor de tuinbouw van de toekomst. Ontdek hoe ons onderzoek in zijn werk gaat en met welke innovaties de telers binnenkort heerlijke groentjes op je bord toveren.

Wil je de dakserre Agrotopia bezoeken met je vereniging, bedrijf of landbouwopleiding? Onze gids neemt je op sleeptouw om kennis te maken met de site, ons onderzoek en de nieuwste ontwikkelingen. Je ontdekt er hoe ons onderzoek bijdraagt aan uiteenlopende innovaties voor de tuinbouw van de toekomst.

Adres:
Agrotopia
Oostnieuwkerksesteenweg 130
8800 Roeselare
België

  Bezoekers in Agrotopia

  Mogelijke bezoekmomenten:

  • Maandag of woensdag in de namiddag - start tussen 13 u en 14 u
  • Dinsdag of donderdag in de voormiddag - start tussen 9 u en 10 u

  OPGELET! Van juli tot half oktober worden er geen standaard bezoeken georganiseerd.

  Taal: alle bezoeken zijn in het Nederlands.

  Prijs:

  • Standaard (= niet-professionele) bezoeken: 10 euro per persoon (met een minimum van 100€) + gids (80€)
  • Landbouwopleidingen en (landbouwgerelateerde) kennisinstellingen: gratis

  Aandachtspunten

  • een bezoek aan de onderzoeksserre Agrotopia is niet hetzelfde als een bezoek aan REO Veiling. Een bezoek aan de REO veiling is niet mogelijk.
  • een bezoek aan Agrotopia vereist een goede fysieke conditie. Er is tijdens het bezoek geen zitgelegenheid en er zijn trappen.
  • bij zonnige dagen kan de temperatuur in Agrotopia oplopen tot 35°C en meer! Voorzie aangepaste kledij. 
  • scholen (lager en secundair) verwijzen we graag door naar ons aanbod van educatieve bezoekboerderijen 'Met de klas de boer op' om een kijkje te nemen achter de schermen van een echt hedendaags landbouwbedrijf. In het serrebedrijf 't Glazen Huis bijvoorbeeld zijn jullie meer dan welkom. Enkel voor landbouwopleidingen hebben we een specifiek bezoekaanbod in Agrotopia.

  Vraag je bezoek aan

  Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. Op basis daarvan bezorgen we je een voorstel met programma, praktische afspraken en kostprijs.
   

  Route:

  Agrotopia situeert zich vlakbij het centrum van Roeselare. Vanuit het binnenland kan je ons bereiken via de E403. Kom je uit de richting van Brugge, dan neem je afrit 8. Rij ongeveer 8,5 km op de R32 en sla linksaf ter hoogte van het recyclagepark MIROM, de Oostnieuwkerksesteenweg in. Kom je uit de richting van Kortrijk, dan neem je afrit 6. Rij ongeveer 7 km op de R32 en sla rechtsaf ter hoogte van het recyclagepark MIROM, de Oostnieuwkerksesteenweg in. Rij daarna ongeveer 500 m verder en sla linksaf om Agrotopia te bereiken. Bij aankomst parkeer je op de bezoekersparking en meld je je aan op het stadstuinbouwplein.

  Voorbereiding:

  Wil je je bezoek voorbereiden? Ben je op zoek naar lesmateriaal?

  Of bezoek een boerderij

  Ben je geïnteresseerd om met je klas, familie of vereniging meer te weten komen over de hedendaagse land- en tuinbouw? In West-Vlaanderen kan je bij meer dan 75 landbouwers op bezoek.
  • Ga met de klas de boer op

   Op de boerderij kunnen leerlingen de werkzaamheden van landbouwers op de voet volgen en het platteland echt beleven. Ze steken er de handen uit de mouwen en keren met inspirerende verhalen naar huis terug.

  • Boek een recreatief bezoek

   Wil je een leuke en originele dag beleven met familie of vrienden? Plan je een boeiende en lekkere uitstap voor jouw vereniging? Maak kennis met een van de bezoekboerderijen van Proef de boerderij.