Advies ten velde

KRATOS bodemadvies: wat houdt dit in?

Krijg gratis advies op maat met jouw bodem in de hoofdrol waar zowel erosie, bodemvruchtbaarheid en bodemverdichting aan bod komen.
De bodem is de voornaamste productiefactor voor de grondgebonden land- en tuinbouw. De zorg voor de opbouw en het behoud van een goede bodem is cruciaal om jaar na jaar goede gewasopbrengsten te behalen. Extreme weersomstandigheden en een strenger wordend mestbeleid zorgen ervoor dat de bodemkwaliteit alsmaar belangrijker wordt.

Werken aan een goede bodemkwaliteit is een continu proces die bij iedere bodembehandeling op de achtergrond zou moet spelen. Door extreme weersomstandigheden wordt er meer flexibiliteit van de bodem gevraagd. Dit gaat echter niet vanzelf, als landbouwer moet je in je bodem investeren, en dit het liefste vandaag in plaats van morgen. Tijdens een kratos bodemadvies bekijken we samen volgende onderwerpen:

  • Bodemvriendelijke technieken.
  • Knelpunten en oplossingen voor erosie.
  • Inzicht in de oorzaken van bodemverdichting en mogelijk herstel.
  • Evaluatie van de vruchtbaarheid van jou bodem.

Ik had niet verwacht dat mijn organische stof zo traag zou opbouwen met mijn huidige teeltrotatie. Na jullie advies zal ik proberen granen aan mijn teeltschema toe te voegen.

Een landbouwer

Advies

Overtuigd?

Vraag jouw KRATOS-advies aan!

STAP 1: Vraag het advies aan via het e-loket op www.landbouwvlaanderen.be. Wil je een beroep doen op een adviseur van Inagro? Selecteer dan ‘Inagro’ bij ‘Ik kies zelf één of meerdere adviesdiensten’.

STAP 2: Het departement Landbouw en Visserij bezorgt jouw aanvraag aan de geselecteerde adviesdienst. De adviseur maakt een afspraak voor een bezoek op jouw bedrijf.

STAP 3: Tijdens een bezoek bekijkt de adviseur samen met jou de mogelijkheden op jouw bedrijf.

STAP 4: In het adviesrapport dat je na het bezoek ontvangt, kan je het advies nadien nog eens nalezen. 

KRATOS-advies

Om beroep te doen op een adviseur van Inagro moet je 'Inagro' selecteren op het e-loket van Landbouw Vlaanderen.

Wekelijks onafhankelijk nieuws en persoonlijke uitnodigingen in je mailbox. Op jouw maat.