Stallen ventileren, de melkmachine laten draaien, rijden met tractoren… planten en dieren kweken vraagt energie. Door de stijging van de energieprijzen is het heel interessant om het eigen verbruik te laten doorlichten of om zelf energie te produceren. Vanaf zondag 23 september zendt PlattelandsTv een nieuwe reportage uit over de taken van ons energieteam.

PlattelandsTv brengt reportage over onze energiediensten

Inagro geeft al jaren energieadvies op maat. We kijken naar de mogelijkheden voor besparing en productie op het bedrijf en gaan na wat de beste oplossingen zijn. All-in-oplossingen zijn erg moeilijk. Vaak moeten we kijken welke combinaties het best zijn.

Daarom zetten we sterk in op onderzoek. Op onze site hebben we enkele grote en kleinere installaties, zoals een biogasinstallatie, een zonnepanelentestveld met batterijsysteem, een houtverbrandingsketel en korteomloophout.

Een nieuwe uitdaging is de biogasinstallatie volledig op eigen reststromen te laten draaien. Met ons batterijsysteem is Inagro dan weer gewapend voor de toekomst, wanneer het aansturen van het energiebeheer belangrijker wordt. Wellicht valt daar ook een businessmodel rond op te bouwen.

Benieuwd? Kijk dan vanaf zondag 23 september naar PlattelandsTv. De reportage wordt volgende week nog dagelijks heruitgezonden.Gekoppelde thema's & sectoren: Energie En Groene Grondstoffen