In opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij vloog een helikopter met een grote hoepel vorige zomer over het Westkustgebied. Zo werd de geleidbaarheid in de bodem gemeten, die ons meer vertelt over de aanwezigheid van zoet en zout grondwater. Heb je interesse in de resultaten van de helikoptervluchten en wat we ermee kunnen doen? Ben je benieuwd naar de resultaten van de bevraging bij landbouwers? Wil je weten welke maatregelen mogelijk zijn om extra zoet water te stockeren? Wil je meedenken over de haalbaarheid van dergelijke maatregelen? Kom dan naar deze workshop en denk mee!  

 
Workshop "Van helikoptervlucht tot extra zoetwateropslag
Programma:

In opdracht van de Vlaamse Milieumaatschappij vloog een helikopter met een grote hoepel vorige zomer over het Westkustgebied. Zo werd de geleidbaarheid in de bodem gemeten, die ons meer vertelt over de aanwezigheid van zoet en zout grondwater. De resultaten van die metingen werden gekoppeld aan de bodemkaarten. Eind dit jaar mogen we een nieuwe verziltingskaart verwachten.  

De kaart vormt het uitgangspunt voor de selectie van locaties waar meer zoet water ondergronds gestockeerd kan worden. Dat kan op termijn belangrijk zijn om voldoende water ter beschikking te hebben in de zomer. De afgelopen maanden bezochten we dertig landbouwers om na te gaan hoe groot de behoefte is aan een dergelijk project. We polsten naar de waterbehoefte op het bedrijf, de mogelijke alternatieve waterbronnen en de bereidheid tot deelname aan een pilootproject.  

Kom naar onze workshop! 

Heb je interesse in de resultaten van de helikoptervluchten en wat we ermee kunnen doen? Ben je benieuwd naar de resultaten van de bevraging bij landbouwers? Wil je weten welke maatregelen mogelijk zijn om extra zoet water te stockeren? Wil je meedenken over de haalbaarheid van dergelijke maatregelen? Kom dan naar deze workshop en denk mee!  

Programma 

 • 12.00 u: Ontvangst met broodjes
 • 12.45 u:
  • Welkomstwoord en toelichting project
   Dieter Vandevelde (VMM)
  • Resultaten helikoptervluchten en bodemkaarten
   Esther Van Baaren (Deltares)
  • Resultaten bevraging waterbehoefte landbouwers Westkustgebied
   Elien Dupon (Inagro)
  • Maatregelen zoetwaterstockage en potentiekaarten
   Perry De Louw (Deltares)
 • 14.30 u: Workshop - discussie over de potentiekaarten
 • 15.30 u: Terugkoppeling uit de groepsdiscussies
 • 16.00 u: Afsluitende drink
Meer info?  

Elien Dupon, elien.dupon@inagro.be, 051 14 03 07
Logobanner_Topsoil_Boven.jpg
Banner_Topsoil_onderV2.png


 
Praktisch:
Datum:
vrijdag 7 september 2018
Begintijd:
12u00
Eindtijd:
17u00
Locatie:
Streekhuis Westhoek - Esenkasteel, Woumenweg 100, 8600 Diksmuide
Kostprijs:
Gratis
Inschrijven:
 Graag inschrijven vóór 4 september 2018 via elien.dupon@inagro.be of 051 14 03 07
Gekoppelde thema's & sectoren: Water